Nieuws Regio

Glazen wand verbrijzelt droom pianodocente

De glazen wand was door de schaarse verlichting in de parkeergarage slecht zichtbaar. Ook had de wand geen stickers die naar de juiste uitgang verwezen. En zo kon het dat Wilma er vol tegenaan liep. Een klap met grote gevolgen voor de pianodocente in spe.

DAS I.S.M. DEONDERNEMER 1 januari 2018

Das piano

Wilma hield er niet alleen een gebroken neus, een hersenschudding en gehoorbeperkingen aan over. Ook haar droom viel in duigen. Wilma stond op het punt om haar driejarige Bachelor of Music-opleiding tot pianodocente af te ronden. Maar dat diploma en die carrière kon ze op haar buik schrijven.

10 euro

Een dubbele klap voor iemand die gewend was veertig uur per week achter de piano te zitten. Natuurlijk moesten we onze aandacht richten op de garage-eigenaar en de garage-exploitant. Zij waren tenslotte aansprakelijk voor de slechte zichtbaarheid van de glazen wand. De exploitant dacht de kwestie af te kunnen doen met een mooi boeket bloemen en een vergoeding van de parkeerkosten van tien euro.

Flinke discussie

Zo simpel en goedkoop was het natuurlijk niet. Ik stuurde hen meerdere aangetekende brieven, aanvankelijk zonder resultaat. Maar na een flinke discussie krijgt Wilma toch de uitkomst waar ze op hoopte. De verzekeraar erkende de aansprakelijkheid van de garage voor het ongeval. We konden de kosten gaan verhalen.

Gehele situatie

Wilma moest haar opleiding staken en liep hierdoor veel inkomsten mis. Haar hele situatie werd in ogenschouw genomen bij het bepalen van de schadevergoeding. We sleepten een acceptabele vergoeding uit het vuur. En Wilma? Ze probeert weer langzaamaan piano te spelen.

Dit verhaal is echt gebeurd: om privacyredenen hebben we de naam van de klant gefingeerd.

Heb jij een vraag over een vergunning?

Zij waren tenslotte aansprakelijk voor de slechte zichtbaarheid van de glazen wand

Wilma