Advertorial van Gouwe Meubel

Advertorial Regio

René Snijder: ‘Mensen willen ontzorgd worden’

Een persoonlijke benadering staat voorop bij Gouwe Meubel, de meubelzaak in Waddinxveen die René Snijder (63) samen met zijn vrouw Joke leidt. Sinds hij het bedrijf ruim dertig jaar geleden van zijn vader overnam, onderscheidt de zaak zich door uitgebreid klantadvies, maatwerk en gratis interieuradvies aan huis.

Kim van der Meulen | Foto: Pim Mul 2 oktober 2018

Renesnijder gouwe meubel pimmul

Extra lades in een kast, een ander tafelblad of nieuwe stoffering: de showroom van Gouwe Meubel, 2500 m2 groot, staat vol meubels die naar eigen smaak kunnen worden aangepast. Snijder neemt de tijd om naar de wensen van de klant te luisteren en advies op maat te geven.

Daarmee zegt hij zich te onderscheiden van meubelboulevards in de omgeving. ,,Dat persoonlijke is juist in deze tijd ongelooflijk belangrijk. Consumenten zijn individualistischer geworden en willen iets unieks.’’

Meer dan meubels

Snijder heeft vaste leveranciers in heel Europa en doet de inkoop zelf. ,,De klant vindt het prijskaartje belangrijk, dus ik zorg ervoor dat je voor onze artikelen niet meer betaalt dan in andere woonwinkels.

Natuurlijk zijn ook de kwaliteit en het zitcomfort erg belangrijk – zijn die niet goed, dan komen klanten niet terug.” Ook werkt hij samen met gespecialiseerde winkels in Waddinxveen, waardoor hij naast meubels ook pvc-vloeren, tapijt, raambekleding en bedden kan verkopen. ,,Zo kunnen we een compleet pakket aanbieden.”

In 1982 nam Snijder de zaak over van zijn vader, die meerdere meubelwinkels had. Nog altijd is het een familiebedrijf: Snijders vrouw Joke (58) doet de administratie en geeft kleuradvies, hun zoon zorgt voor het aanbod op Bol.com. ,,Ik vind verkoop en het persoonlijk contact met klanten het leukst. Ik durf te zeggen dat ik daar bedreven in ben; meestal weet ik de juiste snaar wel te raken.” Snijder maakt klanten graag wegwijs in het assortiment en vele stijlen, van semi-klassiek tot modern en industrieel. ,,We helpen klanten bij het maken van keuzes en het samenstellen van combinaties. We bieden zelfs gratis interieuradvies aan huis, waarbij een stylist woonwensen inventariseert en een ontwerp maakt.”

Regionale functie

Sinds enige tijd doet Gouwe Meubel ook aan inruil: wie zijn oude bank inlevert, krijgt korting op een nieuw exemplaar. ,,Wij brengen de oude naar de kringloop en leveren de nieuwe. Mensen willen ontzorgd worden.” Door service en de persoonlijke aanpak heeft Gouwe Meubel de zware jaren in de meubelbranche na de crisis, waarin veel meubelzaken in Waddinxveen de deuren sloten, overleefd. ,,We hebben een regionale functie: mensen uit de wijde omtrek weten ons te vinden.”

Wij brengen de oude naar de kringloop en leveren de nieuwe

René Snijder, Gouwe Meubel