Nieuws Regio

Guus is 13 jaar oud en nu al succesvol ondernemer

Guus Zuiderwijk is 13 jaar en nu al succesvol ondernemer. Zijn bedrijf verhuurt lasergamepistolen voor onder meer kinderfeestjes, zo schrijft het AD. ,,Ik heb het er best wel druk mee, maar het lukt prima om het met school te combineren."

Till Behne (AD) 11 april 2022

Guus zuiderwijk ondernemer lasergame verhuur westland

Guus Zuiderwijk (13) de ondernemer achter Lasergame Westland Verhuur. Foto: Thierry Schut

Hoe word je op je 13de al ondernemer?

,,Mijn 16-jarige broer Rens heeft Lasergame Verhuur Westland zeven jaar geleden opgericht. Dat ging zo goed dat hij ook lasergamepistolen is gaan verhuren in Delft, Utrecht, Amsterdam en nog vier andere steden. Daar had hij het zo druk mee, dat ik de Westlandse vestiging van hem heb overgenomen. Daarvoor moest ik mij inschrijven bij de Kamer van Koophandel en een zakelijke rekening openen."

Wie komt bij jou om lasergamepistolen te huren?

,,Klanten zijn vooral kinderen tussen de 7 en 13 jaar. De huur is 5,70 euro per dag. Voor 2 euro per dag kun je ook nog coole camouflage- of legerkleding huren. Vanwege de oorlog in Oekraïne zijn we nu wel wat terughoudend met reclamemaken of uitingen op onze sociale media.''

,,Klanten huren de lasergamepistolen en bijbehorende accessoires via mijn website. Ze komen het dan bij mij aan de deur ophalen. Ik zorg ervoor dat alles opgeladen en getest is en ik vertel hoe de lasergamepistolen werken en welke spellen ze ermee kunnen doen. De klanten kunnen vervolgens in het bos of in een schuur lekker zelf gaan lasergamen, zo lang ze maar willen. Na afloop neem ik alle spullen weer in en maak ik alles klaar voor de volgende klanten."

Lees ook: Meer druk voor werkgevers bij aantrekken personeel, verschuiving gaande door eisen jong talent

Waarom ben je trots?

,,Ik krijg heel veel positieve reacties, mensen vinden het superleuk om zelf lekker buiten te lasergamen. De huur is bij ons ook veel lager dan in een lasergame-arena, en daarom perfect voor bijvoorbeeld kinderfeestjes. Ik doe bijna alles zelf. Als er een lasergun kapot gaat, kan ik 'm zelf repareren. Ik vervang onderdelen en als het nodig is soldeer ik ze weer vast. Maar als het nodig is, bijvoorbeeld als het heel erg druk is, dan helpen mijn broer en vader me nog wel eens."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws