Nieuws Regio

Hip en huiselijk eten bij de Broodbode in Almelo

De Almelose vestiging van De Broodbode aan de Grotestraat 9 is geopend. Het is de grootste lunchroom van De Broodbode, met plek voor zestig klanten binnen en twintig buiten. De zaak is een initiatief van de 29-jarige Manon Daalmeyer uit Hengelo, die sinds september al broodjes van de franchise bezorgt in Almelo, aldus Tubantia.

Peter Prangsma | Foto: Christian van der Meij 8 mei 2018

Broodbode Almelo broodjeszaak Manon Daalmeyer en team

Het was eigenlijk nog niet de bedoeling om een lunchroom te openen. "De planning was om een jaar te bezorgen, maar het liep allemaal zo goed dat dit nu al is opgezet. We deelden een keuken met Oranje Nassau en die werd simpelweg te klein", zegt Daalmeyer. Het succes zet zich nu voort.

"Rond lunchtijd is de tent elke dag vol. Van tevoren hoop je dat het zo loopt, en het is mooi om te zien dat het dan ook zo is."

Fan van de focaccia

Almeloërs met trek komen massaal af op het ambachtelijke brood dat wordt belegd met verse producten. "We bieden vier broodsoorten aan: ciabatta wit en meergranen, focaccia en seizoensbrood. Tot nu toe is iedereen vooral fan van de focaccia, wit brood met zelfgemaakte tapenade, tomaat en grof zeezout. Maar er is voor ieder wat wils, we hebben een ruim assortiment." Naast belegde broodjes worden ook zelfgemaakte salades, verse vruchtensappen, smoothies en zoetigheden geserveerd.

Daalmeyer staat vierkant achter de formule. "Ik heb vier jaar bij De Broodbode in Enschede gewerkt en ben fan van het concept. Het brood maken we zelf, alles is vers en we hebben een hoge standaard. Dat is onze kracht."

In Enschede waren geen doorgroeimogelijkheden meer. "Ik had alleen de eigenaren nog boven me dus ik heb eerst nog een periode als teamleider bij een supermarkt gewerkt. Van daaruit was de stap als ondernemer makkelijker."

Karakteristiek

Nu heeft ze haar eigen lunchroom. "Deze locatie is perfect. Het is ruim en we kunnen de aan- en afvoer aan de achterkant houden." De broodjeszaak heeft de karakteristieke sfeer van De Broodbode. "We hebben een hippe, maar toch huiselijke omgeving waar je gezellig een lekker broodje kunt eten."