Nieuws Regio

Hoe krijg ik een idee van de grond?

Je loopt al een tijd rond met een idee. Een innovatief product, een uitzonderlijke dienst. Maar hoe realiseer je die droom?

Van onze redactie 26 februari 2016

Groeibedrijfzuidasrennen

Ik spreek veel ondernemers met een goed idee. Om dat écht van de grond te krijgen kunnen ze een businessplan schrijven, zorgen voor de juiste marketinginstrumenten en hun netwerk uitbouwen. Maar zelfs dan is er nog geen garantie voor succes.

Wat de kans op slagen echt vergroot, is een kritische blik in de spiegel. Kijk jezelf recht aan en stel de vraag: ben ik een echte ondernemer? Ondernemen is geweldig als het goed gaat, maar zit het tegen, dan eet je droog brood. Dat moet je aankunnen. Daar moet je eerlijk over zijn tegen jezelf.

What's in it for me?Deel je idee met zoveel mogelijk mensen. De markt komt niet op je af; die moet je echt voor je winnen. Deel informatie via social media. Verplaats je in het publiek (what's in it for me?). Maak een pakkende video of zet een persoon in met wie een groot publiek zich identificeert.

En de financiering? Ga eens van de gebaande paden af. Een bank geeft niet zomaar een lening. Misschien biedt crowdfunding uitkomst?

Wil jij jouw idee van de grond krijgen? Bekijk dan eerst de checklist op amersfoortse.nl/checklist.

Diana Manger helpt ondernemers met een goed idee op weg. Ze begrijpt de ondernemersmentaliteit en geeft hen samen met De Amersfoortse een podium op doorgaan.nl.