Nieuws Regio

Ondernemers schrijven handboek over digitale investeringen

Robert van Eekhout en Bas van der Lans willen dat mkb-ondernemers in 2025 geen verkeerde investeringen meer doen in ICT en onlinemarketing. Om dit te bereiken schreven zij het Handboek voor Digitale Slagkracht dat uitkomt tijdens de Week van de Ondernemer.

Jack Monde | De Ondernemer i.s.m. Van Ons | foto MARCO BAKKER 14 november 2017

Van Ons

Robert van Eekhout en Bas van der Lans zijn de oprichters van en drijvende krachten bij Van Ons in Amsterdam. Een team van 21 hardwerkende 'nerds' die dagelijks technische weboplossingen bouwen voor hun klanten.

Innovatie

Robert: ,,We geloven dat innovatie dé sleutel is tot groei in het mkb. Daarom zijn we bijvoorbeeld het Van Ons Lab gestart waarin we met klanten ideeën en concepten uitwerken tot slimme marketing- en salesoplossingen. ,,We willen onze klanten blijven verrassen en zitten vol ambitie. Al is het maar om uit te groeien tot de Coolblue van de webbureaus."

Lees ook: Hier moet je op letten als je in the cloud gaat werken

Digitale snelweg

Volgens Bas van der Lans maakt het niet uit wat je doet; of je nu een loodgietersbedrijf runt, dienstverlener bent of fabrikant. Een serieuze poort aan de digitale snelweg hoort er voor iedere ondernemer in het mkb bij. ,,Belangrijk is dan wel dat die website bijdraagt aan meer omzet voor je bedrijf en rendement biedt voor de investering die je hebt gedaan. Maar waar moet je beginnen? Veel ondernemers weten wel wat er allemaal mogelijk is, maar niet met welke partij ze in zee moeten gaan of wat een redelijke prijs is."

Onafhankelijk advies

Robert vervolgt: ,,Begin dit jaar werden wij bezocht door ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken. We leerden dat bij mkb-ondernemers de behoefte bestaat aan onafhankelijk advies over wat momenteel de mogelijkheden zijn." Daarvoor hebben we het Handboek voor Digitale Slagkracht geschreven, dat op 21 november, tijdens de opening van de Week van de Ondernemer officieel wordt gepresenteerd.

Stappenplan

Het boek biedt stappenplannen om je omzet serieus te doen groeien en staat bol van expertbijdragen en praktijkcases. Een must have voor iedere ondernemer die de digitale mogelijkheden wil begrijpen en benutten.'' Het Handboek voor Digitale Slagkracht is te verkrijgen via bol.com, Bruna en Managementboek. Bekijk digitaleslagkracht.nl voor een gratis vijfdaagse videocursus of kijk op van-ons.nl.