Advertorial van Riemersma Leasing

Advertorial Regio

Van leasing naar mobiliteit: 'Niet schokkend, wel spannend'

De transitie van fossiele brandstof naar schone energiedragers gaat zeker niet voorbij aan de leasebranche. Juist in deze periode, waarin de omslag steeds zichtbaarder wordt, is een slagvaardige adviseur voor zakelijke mobiliteit belangrijk. 'Niet doorsnee denken, creatief invullen van de mobiliteitswensen, waar maken wat onmogelijk lijkt'.

Mark Litjens | Foto: Van Assendelft 31 oktober 2019

Riemersma leasing

Commercieel directeur Joost van den Akker (links) en algemeen directeur Rob Gielens van Riemersma Leasing.

Al ruim veertig jaar is Riemersma Leasing actief, een periode met veel veranderingen. ,,Het gaat niet meer alleen om de auto van de zaak, maar om mobiliteit in het algemeen. De ene werknemer heeft voor zijn functie behoefte aan een auto, de ander is het meest geholpen met een fiets en ov-kaart. Daarom is er voor ons maar een methode om de klant te helpen: maatwerk leveren", zegt commercieel directeur Joost van den Akker.

Bloedserieuze basis dienstverlening

Maatwerk lijkt misschien een marketingterm, maar voor Riemersma Leasing is dit de bloedserieuze basis van hun dienstverlening. ,,Een klant krijgt een wit vel papier om de ultieme mobiliteitswens op te schrijven. Zelfs als deze onmogelijk lijkt. Wij komen echter altijd met oplossingen die werken voor de klant. Dat vraagt om creatief denken, maar ook om een goede kennis van de markt én het zo goed mogelijk inzetten van alle technologische mogelijkheden", vertelt Rob Gielens, algemeen directeur.

''Zoals de vraag over lange afstanden overbruggen. Dat is spannend als je elektrisch rijdt''

Rob Gielens, algemeen directeur Riemersma Leasing

Informatiebehoefte

Zo kan het dus zijn dat er voor elke werknemer een apart plan komt te liggen. Leaseauto, deelauto, poolconcept, (elektrische) fiets, NS-jaarkaart: alles wordt ingezet om de klant te brengen wat deze nodig heeft. De huidige forse groei van het aanbod aan elektrisch vervoer dat serieuze actieradii heeft, vormt een nieuw hoofdstuk voor Riemersma Leasing.

,,Bij bedrijven is op dit moment een grote behoefte aan objectieve en doeltreffende informatie over dit onderwerp. Wij laten zien hoe elektrisch rijden binnen de onderneming past. Inclusief alle fiscale voordelen. Een actieradius van driehonderd tot vierhonderd kilometer is geen probleem meer en blijkt meer dan voldoende voor veel rijders, ook vervoerders. Laden gaat steeds sneller, dus de mogelijkheden voor het bedrijfsleven nemen alleen maar toe. Wij hebben een internetapplicatie die een eerste advies geeft over met welk type elektrische auto’s je als bedrijf je vloot het beste kunt inrichten, waarna wij er verder invulling aan geven", belooft Van den Akker. ,,Van auto tot en met laadpaal.''