Nieuws Regio

Maastunnel Alliantie gestart!

De renovatie aan de Maastunnel komt steeds dichterbij. Vanaf 3 juli sluit de tunnelbuis die het autoverkeer van noord naar zuid leidt voor 2 jaar. Om de stad gedurende de werkzaamheden bereikbaar te houden, hebben diverse publiekstrekkers onder leiding van het Erasmus Medisch Centrum de Maastunnel Alliantie in het leven geroepen. Leden van de Alliantie spannen zich in om medewerkers, bezoekers en leveranciers zo goed mogelijk te informeren. De Verkeersonderneming stelt hiervoor een Toolbox beschikbaar.

De Verkeersonderneming 22 maart 2017

Groepsfoto ondertekening 20170215

Petra de Jongh, directeur bij het Erasmus MC: “De renovatie Maastunnel is in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van gemeente Rotterdam. Wij kunnen als instellingen met veel bezoekers en medewerkers wel zelf de handen uit de mouwen steken en zorgen dat iedereen goed geïnformeerd naar ons toe komt.”

Maastunnel Alliantie

Op 15 februari ondertekenden de eerste partners de intentieverklaring Maastunnel Alliantie. Gezamenlijk spannen zij zich in om bezoekers, medewerkers en leveranciers te informeren over de afsluiting van de tunnel. De partners verstrekken informatie op hun websites over de werkzaamheden aan de tunnel en wijzen op de beschikbare reisalternatieven. De Verkeersonderneming stelt hiervoor een Toolbox ter beschikking aan alle leden van de Alliantie.

Huidige partners van de Maastunnel Alliantie zijn het Erasmus Medisch Centrum, het Holland Casino en Stichting Bedrijven Museumpark waaronder Boijmans van Beuningen, Chabot Museum, Het Nieuwe Instituut, De Kunsthal, Arminius en Het Natuurhistorisch Museum.

Lid worden

Organisaties die zich willen aansluiten bij de Maastunnel Alliantie kunnen contact opnemen met De Verkeersonderneming. Elke aangesloten partner kan gebruik maken van een Toolbox om bezoekers en stakeholders te informeren. Meer informatie vindt u op www.verkeersonderneming.nl/maastunnelalliantie.

De Verkeersonderneming

In De Verkeersonderneming werken het ministerie van Infrastructuur & Milieu/Rijkswaterstaat, gemeenten Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam samen aan het verbeteren van de bereikbaarheid van de Rotterdamse regio. Specifiek voor de Maastunnel ondersteunt De Verkeersonderneming de gemeente Rotterdam bij mobiliteitsmanagement ten tijde van de renovatie.

Wij willen zorgen dat iedereen goed geïnformeerd naar ons toe kan blijven komen

Petra de Jongh, directeur Erasmus MC