Aangeboden door Mr. Higgins

Branded Content Regio

Mr. Higgins: meer dan alleen maar meubels kijken

Klassieke meubels in Engelse stijl: als kind was Robert van den Ancker er al door gegrepen. Dat kwam door de musical 'My Fair Lady', met daarin Mr. Higgins. Die was een groot liefhebber van bureaus en kasten in deze stijl en diende als voorbeeld voor de meubelboerderij Mr. Higgins, dé plek voor klassieke en landelijke meubels.

Van onze redactie 26 november 2019

Mrhiggens meubels regio

Mr. Higgins specialiseerde zich in (betaalbaar) maatwerk, met steeds uitdagender opdrachten. (Foto: Machtelt Mostert)

Toen Van den Ancker ouder werd bleef de liefde en liet hij een Engelse kast van mahoniehout in zijn huis bouwen, naar voorbeeld van Mr. Higgins. Sterker, de nu 55-jarige Van den Ancker maakte er in 2001 zijn werk van. Het begon met de verkoop van klassieke bureaus die Van den Ancker in Indonesië liet maken. Over de naam van zijn bedrijf hoefde hij niet na te denken: Mr. Higgins.

Het assortiment werd in rap tempo uitgebreid door de groeiende vraag naar andere mahoniehouten meubelen zoals fauteuils, bedden en zogenaamde kleinmeubelen. Mr. Higgins specialiseerde zich in (betaalbaar) maatwerk, met steeds uitdagender opdrachten.

Verbouwde boerderij

Mr. Higgins zit nu in een prachtige verbouwde boerderij aan de rand van Alpen aan den Rijn. Met de verhuizing - in 2012 - kwam ook Mrs. Higgins erbij. Mr. Higgins staat vooral voor Engelse meubelen op maat, terwijl Mrs. Higgins zich richt op stoere, industriële en landelijke meubelen. De voormalige koeien- en schapenstallen zijn getransformeerd tot een royale showroom van meer dan duizend vierkante meter. De oude hooiberg, centraal gelegen tussen beide stallen, is omgetoverd tot entree. De schuur doet tegenwoordig dienst als magazijn en werkplaats.

Werkplaats in Indonesië

Van bibliotheekkasten, fauteuils en krantenbakken tot ledikanten, bureaus en vergadertafels: de collectie van Mr. Higgins is enorm. Betaalbaar en van uitstekende kwaliteit. Naast een groot aanbod standaard modellen kan alles op maat worden gemaakt. Mr. Higgins - dat de meubels grotendeels laat maken in een werkplaats in Indonesië - maakt uitsluitend gebruik van gecertificeerd en ecologisch verantwoord plantagehout. Bijzondere opdrachten krijgt hij genoeg. Een tijdje geleden bijvoorbeeld om een kingsize bed van mahoniehout te leveren, met op elke hoek een roofvogel gemaakt van houtsnijwerk.

''De mensen hebben vrijwel allemaal hun huiswerk gedaan. Ze komen vaak van ver''

Robert van den Ancker, Mr. Higgins

Herfstbladeren

,,Een spannende opdracht en het resultaat is bijzonder goed gelukt.'' De meeste klanten komen heel gericht naar Mr. Higgins, weet Van den Ancker. ,,De mensen hebben vrijwel allemaal hun huiswerk gedaan. Ze komen vaak van ver. Meestal laat ik ze eerst door de showroom lopen, zodat ze van de sfeer kunnen proeven. De locatie is fantastisch hè? Heel anders dan een meubelboulevard op een industrieterrein. Je komt aanrijden via een oprijlaan die nu bezaaid ligt met prachtige herfstbladeren, met aan weerszijden fruitbomen, schapen en kippen. Een bezoek aan Mr. Higgins is meer dan alleen mooie meubels kijken.''

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Mr Higgins. Meer info: mrhiggins.nl