Advertorial van NewMedix

Advertorial Regio

Newmedix: gezondheidscentrum van de toekomst

We leven in een 24-uurs maatschappij. Wie niet oppast en op tijd rust neemt, loopt zichzelf al snel voorbij. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten zoals (chronische) vermoeidheid, burn-out en depressie. Wie hier actief iets aan wil doen, kan terecht bij Newmedix in Best.

Mark Litjens 10 oktober 2018

Newmedix 1

In de moderne, vernieuwde praktijk van Newmedix ontvangen eigenaar/oprichter Tim Kors en zijn team dagelijks mensen met uiteenlopende klachten, zoals vermoeidheid. “Ik denk dat dit de hoofdklacht is bij negentig procent van onze cliënten. Het is vaak een gevolg van stress, een tekort aan bijvoorbeeld mineralen, vitaminen of antioxidanten, een verstoring in de darmen of een combinatie van deze factoren”, aldus Kors.

“Het bijzondere is dat veel mensen bij ons aankloppen omdat ze nog geen oplossing hebben gevonden voor hun gezondheidsprobleem. Tekorten aan vitaminen en mineralen worden bijvoorbeeld vaak pas bij hele lage waardes aangemerkt als gezondheidsprobleem. Maar het kan zijn dat iemand zich al moe voelt als de ijzerwaarde net iets lager ligt dan de optimale waarde. Wanneer wij dit vaststellen, maken we een behandelplan op maat, dat is afgestemd op de specifieke tekorten van de cliënt. Door optimalisatie van de ijzerstatus wordt het lichaam vervolgens weer in balans gebracht, waardoor bijvoorbeeld vermoeidheidsklachten sterk kunnen afnemen”, weet Kors uit ervaring.

Het komt ook voor dat de oorzaak bij de darmen of bijnieren ligt. “Voor het vaststellen van verstoringen werken wij samen met gespecialiseerde toplaboratoria in Europa. Net zoals we samenwerken met topwetenschappers, waaronder psychiater prof. dr. Maes. Hij wordt wereldwijd gezien als dé expert op het gebied van chronische vermoeidheid en stressgerelateerde aandoeningen”, zegt Kors. Hij benadrukt dat wetenschap de basis vormt voor alle behandelmethoden van Newmedix.

Behandelplan

Newmedix werkt met een multidisciplinair team. Van arts en psychiater tot cognitief therapeut en van voedingsdeskundige tot verpleegkundige. Kors zelf is orthomoleculair therapeut: “Als bij de intake de indruk ontstaat dat een cliënt psychische emotionele stress ervaart, vormt een gesprek met onze cognitief therapeut een effectieve aanvulling op het behandelplan. Wij gaan tenslotte voor maatwerk”. Mede hiervoor heeft Newmedix in eigen huis een innovatief digitaal kwaliteit- en behandelsysteem ontwikkeld, waarmee het team het hele behandelproces op de cliënt kan afstemmen en tot in detail kan volgen. “De maatwerkbehandeling door een multidisciplinair team, gericht op de oorzaak van de klacht, is nog niet zo bekend in Nederland. Net zoals onze visie dat je door gebruik te maken van onder andere vitaminen en mineralen – lichaamseigen stoffen – een lichaam weer in balans en gezond krijgt. Dat het werkt, blijkt uit de wetenschap, maar ook uit de ervaringsverhalen van cliënten die op onze site te vinden zijn”, zegt Kors tot slot.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met NewMedix. Je gezondheidsprobleem echt bij de bron oplossen? Actief investeren in een goede gezondheid? Maak dan via www.newmedix.nl een afspraak voor een gratis adviesgesprek.