Advertorial van Moekotte

Advertorial Regio

Nieuwe ambities bij familiebedrijf Moekotte

Moekotte is een gespecialiseerd Twents bedrijf in elektrotechnische en aanverwante installaties en regel- en besturingssystemen voor industrie, milieutechniek en utiliteitsbouw. Inmiddels is de derde generatie Moekotte aan boord. Deze heeft nieuwe ambities, maar wel op basis van de bestaande kernwaarden van het bedrijf.

Jack Monde | Foto: Emiel Muijderman 23 maart 2018

Familiebedrijf Moekotte

Oprichter was H. Moekotte. Deze werkte als onderhoudstechnicus bij een textielbedrijf in Enschede. Van eenmanszaak groeide het bedrijf uit tot gerenommeerd engineering en installatiebedrijf, met (semi-)overheden en waterschappen als nieuwe klanten. In 1984 werden zoons Jan en Peter Moekotte directeur en werden de bakens verder verzet. Inmiddels is de Moekotte Engineering en Installatie Groep met vestigingen in Enschede, Apeldoorn, Veendam en Münster een grote speler op het gebied van de industriële ICT, panelen- en modulenbouw en elektrotechniek. Tot de klantenkring behoren vooraanstaande bedrijven in een breed scala van industrieën: van milieu tot chemie en van papier tot food en pharma, waterschappen en utiliteit.

Lange termijnvisie

Een lange termijnvisie met het bieden van werkgelegenheid en ontplooiingsmogelijkheden voor werknemers op basis van een gezonde bedrijfscontinuïteit, dat zijn de kenmerkende waarden voor dit familiebedrijf. De missie is om warme, betrokken en wederzijds vervullende relaties aan te gaan met zowel opdrachtgevers en kennispartners als de eigen werknemers.

Indrukwekkende groei

De deskundigheid en klantvriendelijke instelling van de circa 250 medewerkers en het feit dat kwaliteit en flexibiliteit de basis is voor alle werkzaamheden, heeft volgens Peter Moekotte bijgedragen aan de indrukwekkende groei van het familiebedijf. ,,Veel medewerkers zijn ons al vele jaren trouw. Vorig jaar hadden we één jubilaris die veertig jaar in dienst was, dit jaar zelfs drie. Dat is mooi, want waar installatiebedrijven vroeger 'doorgangsbedrijven' waren voor technici, zie je nu dat veel meer sprake is van loyaliteit. Goed voor ons want goede technici worden schaars.Wij investeren daarom veel in opleiding en bijscholing."

Geen vanzelfsprekendheid

Opvolging binnen het bedrijf door de nieuwe generatie Moekotte is geen vanzelfsprekendheid, ,,Het hele team moet daar achter staan," zegt Peter Moekotte. ,,Je kunt niet zomaar familieleden in de organisatie droppen. Bovendien moeten ze zichzelf wel bewijzen. Mijn zoons Jop en Pepijn hebben geen technische, maar een bedrijfskundige en bedrijfseconomische achtergrond. Zij hebben al wel een eigen visie op de toekomst. Zo richten wij ons steeds vaker op projecten in de Randstad, door het hogere niveau van investeringen daar. Onze Twentse nuchterheid en kwaliteit worden daar erg gewaardeerd. Belangrijk in alles is de continuïteit van ons bedrijf en tevreden klanten, daar draait het om."

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Moekotte.