Advertorial van NLinvesteert

Advertorial Regio

NLInvesteert toont op Fundfestival hoe financiering bereikbaar blijft

Waarde ontstaat in verbinding. Precies wat NLInvesteert ondernemers en investeerders oplevert en precies waarom het financieringsplatform op 11 september het fundfestival organiseert. Want financiering is voor Ruilof van Putten van NLInvesteert veel meer dan zakelijke dienstverlening gericht op transacties.

Eldert Kuiken 15 augustus 2018

Ruilof van putten NL Investeert financieringsplatform fundfestival zakelijke dienstverlening financiering ondernemer

,,Financiering is een middel. Het doel is ervoor te zorgen dat de ondernemer zijn droom kan waarmaken door te doen waar hij goed in is. Wij nemen als regisseurs de financiering ter hand. Zorgen dat alle spelers beter van elkaar worden. Daar zijn wij goed in. Die financiering is mensenwerk, een relatie tussen de ondernemer en de financier die blijft bestaan, in ieder geval tot elke euro is afgelost.”

Technologie schept talloze nieuwe mogelijkheden, ook in de financiële markt. Van Putten begreep al snel hoe je traditionele waarden in de nieuwe markt kon zetten en begon als ondernemer samen met onder meer Dirkjan Takke NLInvesteert.

Lees ook: NLInvesteert: wij maken financiering bereikbaar

Vertrouwen

,,De klanten die ik ondersteunde toen ik bij de ABN/Amro werkte, bellen me nog steeds. Omdat het uiteindelijk over vertrouwen gaat, over integer handelen en eerlijk zaken doen. Dat blijft zo. Daarom worden wij van NLInvesteert vaak ook ‘trusted advisors’ genoemd. Wat verandert is dat een ondernemer die geld nodig heeft en zijn bank belt nu niet meer de relatiemanager kent of – erger nog – wordt verwezen naar een website. Het wordt afstandelijker. Terwijl de oplossingen steeds complexer worden. Wij willen financiering weer bereikbaar maken.”

Bank zonder balans

Niet voor niets zoeken steeds meer ondernemers naar andere oplossingen. Zoals mensen voor hun vervoer minder vaak een taxi bellen, maar de app van Über openen, dachten Takke en Van Putten: ,,Dat is NLInvesteert in de kern: een bank zonder balans, de regisseur van financieringen in de platformeconomie.”

Geen provisie

,,Kijk, als je als bank zelf producten verkoopt, hangt de schijn van tegenstrijdige belangen boven tafel, hoe transparant je ook bent in je advies. Bij NLInvesteert verkopen we geen producten. We verbinden financiers en investeerders in alle moderne soorten en maten aan ondernemers en alleen die ondernemers betalen voor onze diensten. We krijgen geen provisie van financiers. Die onafhankelijkheid is een groot goed in ons werk.”

Lees ook: Geld verdienen met investeren? Stap in Lego-sets, whisky of oldtimers

Gezonde partnerships

Een andere waarde in het leven en werk van Van Putten is evenwicht. Macht, belangen, waarde, ze moeten in balans zijn: ,,Ik houd er niet van als er één partij aan het langste eind trekt. Die situaties mijd ik. We zoeken bij NLInvesteert naar gezonde partnerships waar iedereen beter van wordt, duurzaam. Een lulverhaal komt er bij ons niet in. Als we geen geloof hebben in een plan, dan zijn we daar eerlijk in en nemen de opdracht niet aan."

Vakmanschap

Omdat het mensenwerk is en de waarde ontstaat tussen die mensen. ,,Een financiering is tegenwoordig zo complex, dat vraagt echt vakmanschap. Uiteraard benutten we dankbaar alle technologische gereedschappen, maar uiteindelijk gaat financiering over een mens. Een zakenmens met unieke karakteristieken en behoeften. Die willen wij ontzorgen en vooruit helpen.”

Platform

NLInvesteert is feitelijk zo’n technologisch gereedschap, een online platform waarop investeerders en ondernemers elkaar makkelijk vinden. ,,Kostte het een paar jaar geleden soms weken voor we een ton hadden gevonden, nu kan het in een uurtje. Denk overigens niet dat online het echte werk kan vervangen. Niets is zo complex als de mens en daar blijven altijd mensen aan te pas komen. Het is geen taxirit van A naar B.”

Lees ook: Investeren in mensen loont door krappe Zeeuwse arbeidsmarkt

Persoonlijk dashboard

Partners roemen de combinatie van het 'heldere platform' en het persoonlijk contact. De projecten worden op een professionele wijze geanalyseerd en gepresenteerd. Het persoonlijke dashboard is duidelijk en biedt heldere voortgangsrapportages over de projecten. NLInvesteert blijft een betrokken partner zowel voor de ondernemer als de investeerder.

Regio

NLInvesteert is regionaal opgezet omdat het MKB de motor is van de regionale economie. Rondom ondernemers worden kapitaal én kennis gemobiliseerd door regisseurs die zelf ook ondernemer zijn. Van ondernemers, voor ondernemers. Want ondernemerschap staat bij NLInvesteert hoog in het vaandel.

https://www.youtube.com/watch?v=21HT6XC2QU4

Fundfestival

Daarom ook het fundfestival, het feest van de verbinding, het ‘off-line platform’. Het antwoord op de vraag wat de platformeconomie voor financiers en ondernemers kan betekenen. Een waarschuwing voor de valkuilen ook. ,,We nodigen tal van ondernemers en (potentiële) investeerders uit. Fysiek, tête-à-tête. Zodat ze hun verhaal kunnen doen en dat ook overkomt. Is de verbinding tot stand gebracht, dan worden alle online mogelijkheden van waarde.”

Meer weten over het fundfestival?

Op deze pagina vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

Over Ruilof van Putten (1967)

Van Puttens leven staat in het teken van waarde(n). De christelijke waarden die hij in Dirksland met de paplepel kreeg ingegeven zijn dezelfde waarden die hij graag vanaf de kansel predikt en die kleur geven aan het verhaal achter elke financiering. ,,Het is wie ik ben. Ik wil van waarde zijn voor andere mensen. Door hen vooruit te helpen, hen te helpen hun plannen te realiseren.”

Sprekers op het festival:

https://www.youtube.com/watch?v=21HT6XC2QU4

Denk overigens niet dat online het echte werk kan vervangen. Niets is zo complex als de mens en daar blijven altijd mensen aan te pas komen

Ruilof van Putten, NLInvesteert