Nieuws Regio

NVL: leasing, veelzijdig financieren

De Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen (NVL) behartigt sinds 1972 de belangen van de algemene leasemaatschappijen in Nederland. Haar leden zijn leasemaatschappijen die gespecialiseerd zijn in zogenoemde ‘equipment lease’ ofwel leasing van bedrijfsmiddelen.

Synpact | i.s.m. NVL 29 april 2017

Nvl lease

Zij (ver)leasen objecten als trucks en trailers, kranen, bussen, grondverzetmachines, industriële machines in de metaal-, hout- en kunststofverwerkende industrie, drukmachines, kopieermachines, computers en ICT-oplossingen.

MKB-ondernemers maken steeds meer gebruik van leasing omdat er 100% financiering verstrekt wordt (de volledige waarde van het object). Hierdoor blijft het werkkapitaal van de onderneming geheel beschikbaar. Daarnaast wordt de financieringsduur gekoppeld aan de economische levensduur van het object. Bovendien kunnen een aantal risico’s verlegd worden naar de leasemaatschappij.

Voor fabrikanten en resellers biedt leasing een oplossing in de vorm van ‘vendor leasing’, waarbij de verkopende partij meteen de lease aanbiedt op basis van een onderliggend arrangement met een leasemaatschappij. Hierdoor ontzorg je de klant maximaal, deze hoeft immers zelf niet op zoek naar financiering.

Lees ook: Handig overzicht: alternatieve vormen van financiering voor mkb-ondernemers

In Nederland is in 2016 voor 5,5 miljard euro aan financiering verstrekt in de vorm van leasing. Hiervan is ruim 80% verstrekt aan MKB bedrijven. Leasing is dus de belangrijkste externe financieringsbron van het MKB, na de banken.

Voordelen van leasing

  • Snel schakelen en korte trajecten
  • Dankzij de financieringsoplossing continu beschiken over up-to-date apparatuur
  • Inzicht in de budgetten vanwege vaste leasekosten per maand i.p.v. piekinvesteringen

Hoe lease de groei van HealthCity ondersteunt

HealthCity biedt een compleet aanbod van fitness-en wellness faciliteiten. In korte tijd groeide het bedrijf van Eric Wilbortsen en Rene Moos uit tot 200 clubs. De focus ligt op kwaliteit, dienstverlening en service naar de klanten. De sportscholen behoren tot het premium segment en zijn daarmee onderscheidend dankzij de persoonlijke aandacht en begeleiding van de klant. Daarnaast de luxe uitstraling van de club, de kwaliteit van de apparatuur en hoe je wordt ontvangen bij de receptie. De beleving moet kloppen. Hiervoor heeft HealthCity continu kwalitatief goede en up-to-date fitnessapparatuur nodig.

“HealthCity is in de afgelopen jaren snel gegroeid in het aantal leden en de kwaliteit van de sportscholen is verbeterd. Daardoor was er behoefte aan een partner die kon mee schalen met de financiering van zowel fitnessapparatuur als digitale apparatuur.” Verteld Eric Wilborts. Om deze groei mogelijk te maken koos HealthCity voor een samenwerking met MKB Smart Digital. Een groot voordeel vergeleken met andere maatschappijen, is dat MKB Smart Digital niet alleen IT of alleen fitnessapparatuur financiert, maar alle roerende apparatuur kwalificeert voor lease.

“Op dit moment concentreren we op de groei binnen de bestaande vestigingen, waarin we inzetten op kwaliteit, dienstverlening en service naar de klanten. MKB Smart Digital is een partner die snel schakelt en mee denkt met onze behoeften. De lijnen zijn kort en alles wordt snel en soepel geregeld.”

Meer informatie

W NVL
E info@nvl-lease.nl

Lees hier het magazine Financieren – Op weg naar groei

oproep wvdo