Aangeboden door Gemeente Enschede

Branded Content Regio

Enschedese ondernemers aan het woord: Lotta Imeyer van ETN Saladebar

Elke maand gaat De Ondernemer op zoek naar bedrijven die vanuit Enschede ondernemen en vraagt waarom ze nou juist voor deze regio kiezen. In deze editie de uit Duitsland afkomstige Lotta Imeyer van ETN Saladebar.

DE ONDERNEMER I.S.M. GEMEENTE ENSCHEDE | FOTO: INDRA SIMONS 30 april 2018

Etnsaladebarlottaimeyer

“Toen ik 9 jaar geleden ging studeren, koos ik voor de kunstacademie in Enschede en zo begon mijn leven hier. In die tijd dacht ik niet dat ik hier zou blijven, maar toch heb ik mijn droom hier uiteindelijk waargemaakt. Dat ik een eigen zaak wilde, wist ik al heel lang. Daarnaast was ik geïnteresseerd in gezond eten en in het horeca-aanbod van Enschede miste ik een gezond alternatief voor lunch en diner. Zo kreeg mijn droom steeds meer vorm. Een saladebar, waar je naast afhalen ook fijn kunt zitten om te eten!”

Lees ook: Enschedese ondernemers aan het woord: innovatiedeskundige Dennis van Heijningen

Het Ondernemersloket

“Na een tijd onderzoeken en plannen maken besloot ik de sprong in het diepe te nemen. Je kunt eeuwig blijven plannen, maar als je overtuigd bent van je idee moet je het op een gegeven moment gewoon doen! Met mijn plannen ging ik naar de bank en Het Ondernemersloket van de gemeente Enschede. Het Ondernemersloket heeft me geholpen met de vergunningen en alle vragen die ik had. Daar heb ik zó veel steun aan gehad. En zo ging ik in december 2016 van start met de eerste saladebar van Enschede.”

Lees ook: Enschedese ondernemers aan het woord: Erik Wooldrik van de Twentsche Foodhal

Winkelend publiek

“En het loopt goed. Ik heb superleuke klanten en ze genieten volop van de gezonde salades, wraps en soepen. Ik werk samen met sportscholen en bedrijven en sinds kort kun je ook online bestellen. De locatie aan de Haverstraatpassage is een belangrijk onderdeel van het succes. Toen ik begon was er nog veel leegstand, maar de plannen van de gemeente om dat aan te pakken zijn waargemaakt en er is veel winkelend publiek. Er is nog ruimte voor nieuwe ondernemers, maar de straat leeft en bruist meer dan ooit. Dat geldt trouwens voor heel Enschede: de stad zit in de lift.”

Twentse gemeenschap

“Ik voel me helemaal thuis in Enschede. Mijn ervaring is dat het hier niet zoveel uitmaakt waar je vandaan komt en ik ben snel opgenomen in de Twentse community.”