Nieuws Regio

Spotcap: zakelijk krediet binnen 24 uur

Spotcap is een online financieringspartner voor het MKB. Spotcap verstrekt zakelijk krediet, variërend van €10.000 tot €250.000, met een looptijd van 15 maanden. Bedrijven die minimaal twee jaar actief zijn en die een jaaromzet hebben van €200.000 komen in aanmerking voor een krediet bij Spotcap.

Synpact | i.s.m. Spotcap 29 april 2017

Spotcap 1

De aanvraagprocedure verloopt bij Spotcap online en is geheel vrijblijvend. Een kredietaanvraag wordt binnen 24 uur beoordeeld en bij goedkeuring heeft een ondernemer direct toegang tot het krediet.

De opnametermijn loopt tot 3 maanden, waarin het krediet in één of meerdere keren kan worden opgenomen.

Lees ook: Handig overzicht: alternatieve vormen van financiering voor mkb-ondernemers

Er hoeven enkel rentelasten betaald te worden over het deel dat wordt gebruikt. Het is altijd mogelijk om binnen de looptijd boetevrij vervroegd af te lossen. Hiernaast is het ook mogelijk om tussentijds een hertoetsing aan te vragen om uw looptijd te verlengen, of het krediet te verhogen.

Spotcap is dankzij de flexibele voorwaarden en snelle afhandeling goed in te zetten als stapelfinanciering.​ Het krediet kan bijvoorbeeld worden gebruikt als aanvullend werkkapitaal om voorraad te voorfinancieren of bedrijfsactiviteiten uit te breiden.

Flexibele en toegankelijke zakelijke financiering

  • Online aanvragen
  • Bespaar tijd, geen papierwerk of afspraken nodig
  • Flexibel opnemen
  • Passende financiering afgestemd op uw wensen
  • Transparant
  • Concurrerende tarieven en geen verborgen kosten
  • Veilig en vertrouwd
  • Uw aanvraag wordt direct, secuur en veilig verwerkt

Hoe Spotcap BsaB hielp aan aanvullend werkkapitaal

BsaB is een handelsbedrijf in 100% duurzame kaarsen en geurverspreiders. De ondernemers hadden al twee winkels in Nederland en verkooppunten in meer dan 30 landen. Maar ze waren klaar voor de volgende stap: het bouwen van 's werelds eerste, volledig zelfvoorzienende kaarsenfabriek in Thailand. Door de bouw van deze fabriek wilden zij een sterke groei van het bedrijf realiseren.

Mede-eigenaar Ruud Metten vertelt: ,,Er was aanvullend werkkapitaal nodig om de productie stabiel te houden. De inkoop en productie van onze duurzame kaarsen en geurverspreiders vinden met name plaats in de zomer, waarbij de piek voor verkoop rond de kerstdagen ligt. Dit zorgt voor seizoensgebonden druk op het werkkapitaal."

,,Als ondernemer wil je graag investeren in de groei van je bedrijf. Dit is niet altijd even gemakkelijk, omdat je wilt voorkomen dat er een liquiditeitstekort ontstaat. Sinds onze start in Nederland hebben wij meerdere bancaire financieringen ontvangen, maar deze voorwaarden zijn weinig flexibel", legt Metten uit. ,,Om een grote opdracht te voorfinancieren, is het fijn als je over aanvullend krediet kunt beschikken. Echter, door onder meer de grote afstand tussen Europa en Azië waren banken terughoudend. Via ons financieel adviseur kwamen we in contact met Spotcap, een online kredietverstrekker die gespecialiseerd is in kortlopend, zakelijk krediet.”

,,Dankzij het flexibele krediet van Spotcap zijn wij snel gegroeid en konden wij onze service nóg beter aanbieden. De aanpak van Spotcap werkte perfect voor ons in stapelvorm met andere financiers.”

Meer informatie

W Spotcap
T 020 890 54 29

Lees hier het magazine Financieren – Op weg naar groei

oproep wvdo

Dankzij het flexibele krediet van Spotcap zijn wij snel gegroeid en konden wij onze service nóg beter aanbieden.

Ruud Metten, BsaB