Nieuws Regio

Tentoo: zo bied je freelancers zekerheid én flexibiliteit

,,We hebben net als alle lokale omroepen een licentie voor vijf jaar. Er werken veel jonge mensen voor ons die we opleiden, maar we willen hen ook zekerheid kunnen bieden zonder onze flexibiliteit in te leveren. Dat biedt Tentoo ons via verloning, inclusief de zekerheden in de vorm van WW, arbeidsongeschiktheid en pensioenopbouw.''

DeOndernemer i.s.m. Tentoo 19 september 2016

Tentoopaul

De wortels van Tentoo liggen in het medialandschap. Paul den Ronden, geboren Rotterdammer en algemeen directeur van Tentoo, begon in 1992 in de wereld van de radio en televisie met payrolling; het 'verlonen' van de bruto-inkomsten van zelfstandigen.

Zekerheid

Voor een freelancer betekent payrolling zekerheid van inkomsten. ,,Wie een opdracht opgeeft, krijgt binnen zeven dagen uitbetaald", vertelt Paul. Voor opdrachtgevers geeft payrolling de zekerheid dat ze voldoen aan alle regels en dat de administratie op orde is.

DBA

Met het verdwijnen van de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) en de invoering van de wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA), is payrolling populairder geworden onder opdrachtgevers en freelancers. Paul merkt dat er ook veel behoefte is bij zzp'ers en mkb'ers.

Lees ook: Zzp'er: nooit meer wachten op je geld

Ballast

Tentoo helpt met facturering, belastingzaken en gaat achter betalingen aan. ,,Ondernemers ervaren die zaken als ballast. Ze willen zich bezighouden met ondernemen, niet met allerlei verplichtingen. Op het gebied van administratie en personeelszaken wordt er steeds meer van bedrijven gevraagd." Te veel, misschien wel. Daarom maken naast kleine bedrijven ook organisaties tot vijfhonderd mensen gebruik van de diensten van Tentoo. ,,Je kunt met een fulltime loonadministrateur werken, maar dat brengt risico's met zich mee. Is diegene op de hoogte van alle wet- en regelgeving en cao's? En wat als diegene ziek wordt of op vakantie gaat?"

Politiek

Omdat Tentoo specialist is in alle regelingen voor ondernemers en werknemers in Nederland, is het komende jaar een spannende tijd vanwege de verkiezingen. ,,Je ziet nu al dat politieke partijen proefballonnetjes oplaten zoals D66 laatst met 'Vast contract voor iedereen'. Wat de regels ook worden, wij spelen daar snel op in, zodat onze klanten kunnen blijven ondernemen zonder rompslomp en mét flexibiliteit."

Op het gebied van administratie en personeelszaken wordt er misschien wel teveel van bedrijven gevraagd

Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo