Nieuws Regio

Testrit: leaserijders omarmen de Kia cee’d Sportswagon

Ze maakt voor haar werk als hr-consultant en privé met haar gezin veel kilometers. En dus moet een leaseauto voor Meike Ruijling (30) uit Apeldoorn veilig zijn, genoeg ruimte bieden én lekker ogen. Bij een testdag met de Kia cee’d Sportswagon wordt Meike op meerdere fronten positief verrast.

KIA I.S.M. DEONDERNEMER 19 december 2017

Web 171205 Kia Ceed 245 HR V2

Haar liefde voor auto’s is aangewakkerd door haar echtgenoot: “Mijn man heeft mij besmet, hij is een autogek. Door hem ben ik auto’s meer gaan waarderen en ook kritischer geworden.” Die kritische blik ziet al bij de eerste oogopslag van de Kia cee’d Sportswagon, dat het goed is. Meike: “Mooi! Dit model kende ik niet, maar qua design vind ik ‘m heel geslaagd. Met deze auto kan ik bij mijn zakelijke klanten prima voor de dag komen.”

Mooi strak

Eenmaal ingestapt vallen Meike drie zaken direct op. “Het interieur oogt luxueus en strak, en voelt heel degelijk aan. Klop er maar eens op. En door het panoramadak voel je je heel vrij. Waar ik zelf ook voor val, is het sportieve stuur. Supermooi!”

Lees ook: Testrit Kia Niro: stoer, schoon & sterk

Vrienden met je nieuwe auto

Tijdens de testdag ontdekt Meike nog meer verrassingen. Normaal gesproken duurt het even voordat je ‘vrienden’ bent met een nieuwe auto. Maar van die onwennigheid merkt ze niks bij de Kia cee’d, die ook leverbaar is als sportieve GT-Line uitvoering. “Het schakelen gaat heerlijk soepel. De auto is stil en ligt heel rustig op de weg. Ook als je flink gas geeft. Zelf vind ik wat extra comfort, zoals de stuurbediening en bluetooth-connectiviteit, heel fijn. Ik zit onderweg naar klanten veel te bellen én ik houd van goede muziek. Dan is het fijn als je alles intuïtief gemakkelijk kunt bedienen, terwijl je met het oog op de veiligheid tóch op de weg kunt blijven letten.”

Betrouwbaar en ruimte

Over veiligheid gesproken: als moeder van twee jonge kinderen is dat vanzelfsprekend een hot item voor Meike. “We wonen zelf in Apeldoorn, terwijl de familie van mijn man in Oosterhout woont. Dus we maken in de weekends ook nogal wat privékilometers.” De Kia cee’d oogt én voelt veilig, en Meike is blij om te horen dat Kia steevast hoog scoort in internationale betrouwbaarheidstests. “Verder vind ik voldoende ruimte belangrijk. Achterin moeten sowieso een buggy en een kinderwagen passen.” Die test doorstaat de Kia glansrijk, zoals de auto ook op serviceniveau hoge ogen gooit. “En het is natuurlijk perfect dat Kia zeven jaar garantie op de auto, én zeven jaar gratis kaartupdates biedt.”

First class

Na een dag testen begrijpt Meike dat de rijk uitgeruste Kia cee’d Sportswagon (vanaf €22.245,- met een lage bijtelling vanaf €166,- en Private Lease vanaf €299,-) door een groeiende groep automobilisten wordt omarmd als first class leaseauto. Meike: “Juist ook omdat de auto zakelijk én als familieauto heel aantrekkelijk is. Ik ben blij verrast door het comfort, de kwaliteit en de uitstraling.”

De Kia cee’d Sportswagon, ook verkrijgbaar met DCT-automaat, is beschikbaar met een krachtige turbomotor met 120 pk. Benieuwd hoe Kia ‘The Power to Surprise’ nog meer in de praktijk brengt? Kijk dan verder op:

http://www.kia.com/nl/modellen/ceed-sportswagon/ontdekken

tr id 1352474464815396 ev PageView noscript 1