Nieuws Regio

The next step van Accord, partners in personeel

Onlangs ging Accord 2.0 van start. Het 30-jarig bestaan van dit uitzend- en werving & selectiebureau en de arbeidsmarktontwikkelingen waren aanleiding voor een herijking van de organisatie: 'One team, one vision'.

JACK MONDE | De Ondernemer i.s.m. Accord | foto ANGELIEK DE JONGE 26 september 2017

Op dinsdag 5 september zijn het nieuwe logo, de nieuwe huisstijl en pay-off van Accord gelanceerd. De specialismen van het bedrijf, voorheen ondergebracht in aparte bv's, gaan nu op in één Accord als 'Partners in Personeel'.

Realistische belofte

Het bedrijf met de hoofdvestiging in Huizen, is op 1 mei 1987 opgericht door Klaas Vlaanderen, vader van Robbert en David Vlaanderen. Beide zoons vervullen nu een actieve rol in de leiding van het bedrijf en vader is algemeen directeur. Robbert Vlaanderen, commercieel directeur van Accord: ,,Dat partnership is geen holle marketingterm, maar een realistische belofte. We voelen ons geen 'leverancier' van personeel, maar een businesspartner voor onze opdrachtgevers, voor onze kandidaten en voor onze eigen medewerkers. Met de slogan 'Partners in Personeel' streven we ernaar om een stap verder te gaan. Wij geloven dat mensen die een belang delen met de organisatie waarvoor ze werken, significant bijdragen aan succes. Wij stimuleren ons team en het ingezette personeel om zich te ontwikkelen vanuit hun individuele talent, expertise en interesse. Zij dragen onze waarden uit tijdens hun dagelijks werk."

Langetermijndenken

In hoeverre spelen de 'roots' van het familiebedrijf een rol in de huidige bedrijfscultuur? Robbert: ,,Continuïteit en langetermijndenken zijn voor ons nog altijd belangrijker dan quick win. De economie groeit te snel voor de huidige arbeidsmarkt. Dat stelt ons voor een uitdaging. Onze marketing richt zich nu primair op kandidaten. Kwaliteit blijft ons uitgangspunt. Beschikken we niet over de juiste kandidaten, dan stellen we ze ook niet voor aan onze opdrachtgevers. In de praktijk komt het er nu vaak op neer dat waar eerder een keuze gemaakt kon worden uit tien kandidaten, dat nu uit drie is.

Risico's uitsluiten

David Vlaanderen, verantwoordelijk voor de specialisatie payrolling bij Accord vult aan: ,,Op die nieuwe arbeidsmarkt zie je steeds meer zzp'ers. De perikelen rond het voorlopig ontbreken van een wettelijk kader waarin afspraken over arbeidsverhouding zijn vastgelegd, zorgen voor onzekerheid. En inkomstenbelasting moet gewoon betaald blijven worden. Met payrolling bieden we een perfecte oplossing. Je sluit je risico's uit en bovendien bouw je zekerheden in voor je pensioen en eventuele arbeidsongeschiktheid. Iets wat veel kleine zelfstandigen helaas nalaten, met alle gevolgen van dien. Beter is om ook in dit kader een focus te hebben op langetermijndenken." Weten wat Accord voor uw organisatie kan betekenen? Kijk op accord.nl.