Nieuws Regio

Vitale bedrijven trekken de aandacht van jong talent

,,Investeren in vitaliteit is niet alleen belangrijk voor vaste medewerkers, ook in de werving speelt dit een rol’’, zegt Rientz Willem Bol van kunststofproducent Bolidt, dat bekroond werd tot het vitaalste bedrijf van Zuid-Holland.

De Ondernemer i.s.m. ONVZ 17 maart 2017

Bolidt

Zodra mensen bij Bolidt binnenstappen, voelen ze de energie die iedereen uitstraalt. ,,De vrijheid van denken en doen die medewerkers hier hebben, stralen ze uit op de buitenwereld”, zegt directeur Rientz Willem Bol. Grensverleggend denken wordt door sommigen trouwens heel letterlijk genomen; vorig jaar heeft een team een expeditie naar de Mount Everest ondernomen. Mede dankzij dit soort initiatieven mag Bolidt zich dit jaar het vitaalste bedrijf van Zuid-Holland noemen.

Wereldwijd

Bolidt is een familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar stevig verankerd is in de Drechtsteden en met name in de gemeenschap van Hendrik-Ido-Ambacht. Het bedrijf met 240 werknemers maakt en ontwikkelt specialistische kunststoftoepassingen, waaronder vloeren, dekken en slijtlagen voor onder meer cruiseschepen, superjachten en bruggen. Bolidt doet zaken over de hele wereld. Medewerkers blijven opvallend lang in dienst.

Brasserie en gym

Het kantoor is bijzonder geconstrueerd; het gebruik van veel glas en licht straalt openheid uit. Het gebouw heeft een eigen brasserie en gym, die 7 dagen per week kosteloos gebruikt kan worden door medewerkers en hun partners.
Bolidt maakt zich hard voor duurzaamheid. Via contact met lokale scholen probeert het bedrijf jongeren enthousiast te krijgen voor techniek. Het vitale karakter van Bolidt spreekt hen aan. ,,We zijn continu bezig met het verbeteren van onze vitaliteitsprogramma’s. De meeste nieuwe projecten komen van de medewerkers zelf. De prijs is een bekroning op hun werk.’’ Ook dit jaar organiseren ONVZ Zorgverzekeraar en MKB-Nederland weer de verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Per provincie worden drie finalisten gekozen. Zij nemen het in de finale tegen elkaar op om de felbegeerde titel Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017 in de wacht te slepen.

Is jouw bedrijf het vitaalste van Nederland? Schrijf je dan in op vitaalstebedrijf.nl. Deelnemers worden beoordeeld op hun visie op gezondheid en vitaliteit binnen hun bedrijf, waarbij bedrijfscultuur, leiderschap en betrokkenheid van de medewerkers belangrijke punten zijn.

De meeste nieuwe projecten komen van onze medewerkers

Rientz Willem Bol, Bolidt