Aangeboden door New10

Branded Content Regio

Kas leeg tijdens verbouwing? Zo voorkwam Wicked Grounds vertraging dankzij een online lening

Wat als de kas leegraakt tijdens het realiseren van de grootste groeisprong in de historie van je bedrijf? Het overkwam Gerwin Peters en Tom Verstappen van Wicked Grounds dat inspirerende vergaderlocaties aanbiedt. Gelukkig bood een lening van New10 uitkomst, vertelt Gerwin. “Het geld stond binnen twee dagen op onze rekening. We hebben de uitbreiding zonder vertraging afgerond.”

Tekst en foto's: Bram de Vrind | Video: Godfried de Vries 25 oktober 2018

Wicked Grounds 1

In deze serie testimonials vertellen ondernemers en financieel adviseurs over hun ervaringen met New10. Welke groeikansen hebben zij dankzij een lening van New10 gegrepen?

Thuis voelen

Gerwin Peters en Tom Verstappen zijn de twee jonge ondernemers achter Wicked Grounds, dat inmiddels twaalf inspirerende vergaderlocaties aanbiedt voor de zakelijke markt in Amsterdam en Rotterdam. Gerwin: “Bij Wicked Grounds vinden je meetings plaats in design woonkamers, met lekkere, gezonde catering en hostessen die ervoor zorgen dat je je gelijk thuis voelt.”

Gerwin en Tom begonnen vier jaar geleden op hun eerste locatie met het verhuren van co-working plekken. Maar dat bleek onvoldoende rendabel en ze moesten op zoek naar een nieuw businessmodel. Ze besloten zich toe te leggen op de markt voor sfeervolle vergaderlocaties.

Duurder dan verwacht

Het jonge ondernemersduo beleefde vorig jaar een kantelpunt. Ze kregen de mogelijkheid om de locatie aan de Generaal Vetterstraat in Amsterdam uit te breiden met vijf ruimtes. Maar de verbouwing pakte duurder uit dan verwacht en het geld raakte op. Na enkele jaren van organische groei besloten Gerwin en Tom over te gaan tot externe financiering.

Op aanraden van hun financieel adviseur kwamen de ondernemers uit op online lening-aanbieder New10. De snelheid en flexibiliteit van New10 sprak hen aan. Gerwin en Tom konden de rekening bij hun huisbank gewoon aanhouden. Het hele traject van aanvraag tot toekenning van de lening verliep online. Gerwin: “Ik heb het krediet online op vakantie in Bali gevalideerd.”

Snel schakelen

De werkwijze van New10 past bij het ondernemerschap van nu, vindt Gerwin. “Wij geloven niet in het indienen van driejarenplannen, maar in snel schakelen. En we willen dat een bank ons niet alleen ziet als cijfers op papier, maar ook kijkt naar wat we doen en waarvoor we staan. New10 spreekt onze taal.”

Financieel adviseur Ruud Sluijs van Financial Services in Harmelen denkt dat partijen als New10 het financieren van de toekomst bieden. “Het leven wordt sneller, de behoefte aan financiering wordt sneller. Daaraan beantwoordt New10. Je kan je cijfers volledig digitaal aanleveren en krijgt snel duidelijkheid over de aanvraag. Ondernemers kunnen gewoon bij hun huisbank blijven, zelfs als het een andere aanbieder betreft.”

Geen vertraging

De lening van New10 heeft ervoor gezorgd dat de verbouwing zonder compromissen en vertraging kon worden afgerond. “We hebben met het geld de inrichting en afwerking van de ruimtes betaald. Van de beamers tot de koffiemachines. En omdat het geld al twee dagen na de aanvraag op onze rekening stond, hebben we nul vertraging opgelopen”, zegt Gerwin.

De les die Gerwin en Tom hebben geleerd? Gerwin: “Dat het financieren uit eigen middelen je bedrijfsgroei kan remmen. Als de verbouwing vertraging had opgelopen, was onze omzet dit jaar een stuk lager uitgevallen. We hebben sneller en efficiënter kunnen groeien dankzij een lening.”

New10 staat voor de nieuwe norm in zakelijk lenen. Wij geloven dat het anders kan. Wij bieden jou als ondernemer meer snelheid, gemak en duidelijkheid, zodat niets afleidt van het bouwen van je bedrijf. Daarom weet je bij New10 binnen vijftien minuten of je kunt lenen en tegen welke voorwaarden. Check vrijblijvend jouw mogelijkheden voor een zakelijke lening van New10