Nieuws #supportondernemers

Oproep vastgoedeigenaar Van Mierlo: verlaag de huren

Vastgoedeigenaar en ondernemer Huib van Mierlo gaat gesloten horecaondernemingen tegemoetkomen door de huren met 75% te verlagen. Met dit initiatief is de Voorburger een van de eerste verhuurders in Nederland, die ondernemers actief helpt om door de coronacrisis heen te komen. ,,Ik roep alle verhuurders op mijn voorbeeld te volgen."

Van onze redactie 29 maart 2020

Deknip voorschoten restaurant corona

Restaurant De Knip in Voorschoten kan een huurkorting van 75% tegemoet zien.

Van Mierlo ziet wat er op de bedrijven afkomt. In een mail aan onze redactie schrijft hij: ,,Nu de overheid de ondernemers helpt en bijstaat moeten er meerdere instanties en mensen opstaan om samen te overleven”, zegt hij. ,,Huur door laten betalen terwijl de bedrijven verplicht gesloten zijn, is een molensteen om de nek van iedere ondernemer. Ik doe dan ook een moreel appèl op alle beleggers en verhuurders van verplicht gesloten (horeca)ondernemingen in Nederland om dit voorbeeld te volgen, de pijn moeten wij eerlijk verdelen”.

'Neem maatschappelijke verantwoordelijkheid'

,,Je kunt het niet maken om in deze onvoorziene omstandigheden je portemonnee boven alles te stellen. Als we dat blijven doen, in plaats van ons hart te laten spreken en maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen, gaan er de komende maanden veel bedrijven over de kop.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.