Nieuws Zzp

Dit zijn de genomineerden: wie wordt Freelancer of the Year 2022?

Het is aftellen voor de genomineerden: de winnaars van de jaarlijkse Freelancer Of The Year Awards worden bekendgemaakt tijdens De Ondernemer Live, op vrijdag 18 november.

Van onze redactie 12 november 2022

Foty awards 2022 ondernemer

Freelancers, jury en organisatie bijeen tijdens de bekendmaking van de genomineerden voor de FOTY Awards 2022. Foto's: Charlotte Delicaat.

De Freelancer Of The Year (FOTY) Awards worden dit jaar voor de negende, opeenvolgende keer gehouden en richt zich op de beste zelfstandige ondernemers van Nederland. Iedereen die geen (vast) personeel in (loon)dienst of op de payroll heeft én voor eigen rekening en risico werkt kan voor de awards in aanmerking komen.

De jury onder leiding van Marcel Molenaar (country manager LinkedIn) bepaalt wie van de definitieve finalisten uiteindelijk de winnaars zijn van de Freelancer of the Year 2022 Award en de prijs voor de Beste Starter. De jury is gaan beoordelen op de kernwaarden kwaliteit, focus, passie, succes en ambitie. De winnaars worden bepaald op basis van de categorie waarin zij vallen, de vragenlijst, de pitchvideo en de referenties.

... en zo ging het vorig jaar: Maaike Grovenstein gekozen tot Freelancer Of The Year 2021

FOTY genomineerden 2022

De vijf genomineerden in de categorie Beste Ondernemer zijn - op alfabetische volgorde en op de foto hieronder - Martin van Kranenburg (trainer/Schrijven voor het Brein), Esther Krook (Business Goed Geregeld), Vanessa Ouwerling-Heel (Six Bricks Nederland), Michèle Piet (kleermaker/kledingbibliotheek Middelburg) en Daniela Verwilligen (Zeeland Retreats -YourTeam/OurCare).

De genomineerden voor Beste Starter zijn - op alfabetische volgorde en op de foto hieronder- Pieter Blonk (mental coach), Amarins Bronsema ( AmarinsB Collection), Joery Mooijman (videograaf), Remy Pronk (holistische coach) en Floor Schmeets (autismecoach).

FOTY Publieksprijs 2022

Ieder jaar bepaalt ook het Nederlandse publiek wie volgens hen de Freelancer of the Year is. Genomineerden zetten op Facebook video in om stemmen te behalen: liken levert +5 punten op, sharen +10 punten. De finalist die de meeste punten heeft behaald, die wint de Freelancer of the Year Publieksprijs. Via deze link kun je je stem uitbrengen.

Lees ook: Thema Week van de Ondernemer 2022: trots op ondernemers

Bekendmaking live op radio

De awards worden uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer, van 14 tot en met 18 november, georganiseerd door De Ondernemer (DPG Media). De winnaars van de FOTY Awards worden bekendgemaakt op vrijdag 18 november tussen 12.00 en 13.00 uur tijdens De Ondernemer Live. Dit kijkradio-programma is te volgen via de homepage van De Ondernemer, YouTube en New Business Radio.

De FOTY Awards wordt georganiseerd en mogelijk gemaakt door ZZP Nederland, de grootste onafhankelijke belangenbehartiger voor zzp'ers.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws