Nieuws Actueel

Advocaten in Engeland en Wales gaan staken

Advocaten in Engeland en Wales gaan staken om meer loon. De beroepsgroep legt vanaf maandag voor onbepaalde tijd het werk neer. De advocaten vinden onder andere het honorarium dat ze van de staat ontvangen te laag.

ANP 5 september 2022

ANP050922065 1

Het doel is om "een schijnwerper te richten op de omvang van de crisis", zei Jo Sidhu, voorzitter van de strafrechtadvocatenvereniging, tegen het Britse persbureau PA. Strafrechtadvocaten hebben eerder een tijdelijke staking gehouden en stemden nu met een overweldigende meerderheid voor een staking voor onbepaalde tijd.

De Britse regering noemde de staking eerder "onverantwoordelijk" en vroeg de Orde van Strafrechtadvocaten het plan te heroverwegen. De Orde van Strafrechtadvocaten verwierp het eerdere aanbod van de regering, dat er volgens PA toe zou leiden dat advocaten gemiddeld 7000 pond, omgerekend bijna 8100 euro per jaar meer zouden gaan verdienen. Er bestaat echter onenigheid over het feit dat de verhoogde vergoedingen alleen betaald zou worden voor nieuwe mandaten, niet voor reeds lopende zaken.

Volgens het Britse ministerie van Justitie hebben de stakingen tot dusver geleid tot vertragingen bij 6000 gerechtelijke zittingen. De staking zou het strafrechtstelsel in Engeland en Wales grotendeels tot stilstand kunnen brengen. Veel zaken zullen moeten worden uitgesteld.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws