Nieuws Actueel

Afstudeerproject Roxy (23) mondt uit in eigen koffiebedrijfje

Het afstudeerproject van Roxy Moerenhout uit Oosteind mondde uit in een eigen bedrijfje. Ze verkoopt koffie en lekkernijen vanuit een bestelwagen, zo is te lezen in BN DeStem.

Ron van Kuijk | Foto: Thinkstock 12 december 2016

Koffie cappuccino

Roxy Moerenhout (23) rijdt sinds een paar maanden rond met haar mobiele koffiebar VanThuis. Over hoe een afstudeerproject uitmondde in een eigen bedrijfje.

Interesse

Niet veel studenten van de NHTV-opleiding Facility Management in Breda brengen hun afstudeerproject in de praktijk. Roxy Moerenhout wel: ,,Al een paar jaar was ik geïnteresseerd in koffie en alles eromheen. Op een koffieschooltje in Utrecht heb ik van alles geleerd over de herkomst, de verschillende soorten, smaak en bereidingen.

Inrichting

Naast koffie en thee staan ook zelfgemaakte lekkernijen, zoals croissants, taart en kokosbollen op de kaart.” Afgelopen zomer knutselde Moerenhout met familie en vrienden aan het blauwgroene Volkswagen T3-bestelbusje. Het ‘wrak van de weg’ werd een wondermooi foodtruckje. ,,Het interieur hebben we helemaal op maat en naar eigen smaak gemaakt.”

(Verhaal gaat verder onder de foto)

Fotograaf: Johan Wouters/Pix4Profs

Locaties

Met VanThuis probeert de Oosteindse tuindersdochter vooral gezelligheid en kwaliteit uit te stralen. ,,De reacties van klanten zijn enthousiast. Zo sta ik iedere zaterdag bij Hockeyclub Tilburg, de club waar ik in het eerste damesteam speel. Er zijn ook contacten met de NS om station Gilze-Rijen aan te doen. Maandag sta ik daar al om reizigers gratis koffie aan te bieden vanwege het honderdjarig bestaan van het stationsgebouw. Er komen ook boekingen binnen voor privéfeestjes en bedrijfsbijeenkomsten.”

Bijbaantje

De onderneemster geniet van de goede start van haar bedrijfje: ,,Maar ik heb nog wel een bijbaantje, hoor. In de toekomst hoop ik een koffiehuisje op een vaste locatie te beginnen Van koffie knapt een mens echt op.’’

Gerelateerde artikelen

> IT Starts With Coffee verkoopt nu ook koffie> Twentse Bierbrouwerij begint eigen koffiemerk> Koffie: al sinds 1897 de trots van de familie