Nieuws Actueel

Agrariërs blij met geurwerend werkpak van UT

Anne Groot Zevert (31) was het zat. Haar liefde voor varkens gaat door dik en dun, maar die geur... In 2015 ontwikkelde ze samen met de Universiteit Twente en een textielfabrikant de Farmsuit.

Anne Grundel 25 december 2016

Farmsuit

1. Innovatieprijs

,,Het idee voor geurwerende kleding ontstond in de varkensschuur, puur uit eigen frustratie. Ik wilde een pak ontwikkelen dat voorkomt dat geuren doordringen tot huid, haar en onderkleding. De Wetenschapswinkel van de UT bracht mij in contact met een onderzoeksbureau en daarna is het snel gegaan. De Farmsuit laat geen geuren door, ventileert bovengemiddeld, voert warmte en zweet snel af en heeft een opvangcapaciteit van 16 uur. De geuren komen pas vrij in de wasmachine en worden met het waswater weggevoerd. In december 2015 ontving ik 5.000 euro van het Innovatiefonds ForFarmers voor de potentie van de innovatieve werkkleding. Hierdoor was ik in staat een website te ontwikkelen en de eerste pakken te verkopen."

2. Niet alleen voor boeren

,,Aanvankelijk dacht ik dat vooral boeren gebruik zouden maken van de Farmsuit, maar in de praktijk blijkt dat er veel meer geïnteresseerden zijn. Slachterijen, destructors en mestvergistingsbedrijven zijn minstens zo enthousiast."

3. Promotie op Youtube

,,Boeren zijn best een lastig te bereiken doelgroep. Maar wat goed werkt, zijn de filmpjes die ik zelf op Facebook en YouTube plaats. Collega-boeren uit de regio die de Farmsuit aantrekken en promoten. Of ik daar een ander bedrijf voor inschakel? Echt niet! Ik vind dat prachtig, die boeren filmen en dan thuis een beetje klooien om er een muziekje onder te zetten. En het werkt. Ik stond afgelopen november zelfs op de EuroTier in Hannover.''

Over

Wie: Anne Groot Zevert is dochter van een veetransporteur en actief in de veehouderij. Sinds 2013 is ze eigenaar van Happy Workwear, waar ze zich bezighoudt met de ontwikkeling en productie van de Farmsuit.Het bedrijf: Happy Workwear maakt werkkleding van geurwerende stof met een goede pasvorm, voor uiteenlopende beroepsactiviteiten.Cijfers: Anne Groot Zevert is zelfstandig ondernemer, zonder personeel.Waar: BeltrumContact: happyworkwear.nl

Gerelateerde artikelen

> Innovatieve Losserse boer met alleen maar paarden> Marketingmanager Joris Leferink wil tonijn uit blik 2.0