Nieuws Agro

Bioboeren Koen en Melissa winnen Mooiste Modderpoel 2020

Uiteindelijk twee bioboeren maakten kans om de zestiende editie van de Mooiste Modderpoel-verkiezing te winnen. Die van de biologische boeren Mark en Henk uit Mariënvelde en Koen en Melissa uit Hellendoorn waren in de race, waarbij de winst uiteindelijk naar laatstgenoemden ging.

Van onze redactie 12 augustus 2020

Bioboeren wakkerdier modderpoel

Koen en Melissa met de gewonnen trofee. De bioboeren wonnen de verkiezing van de Mooiste Modderpoel, een initiatief van stichting Wakker Dier. Foto: ANP.

Bioboeren Koen en Melissa hebben hun boerderij op de grens Salland/Twente, provincie Overijssel, staan. Aan de poeloever daar staan vier stevige boomstammen waar varkens na hun modderbad tegenaan kunnen schuren. Tijdens warme nachten slapen de wildkampeerders onder hun dieren aan de oever van de poel, en in de winter spelen ze er met het krakende ijs.

Voor varkens is een modderpoel essentieel, omdat ze snel last hebben van warmte. . Om af te koelen, duiken ze graag in een modderpoel, liefst samen, 'omdat het baden een sociale aangelegenheid is', weet Wakker Dier te melden.

Groei biologische varkensbedrijven stimuleren

Wakker Dier wil dat alle varkens in Nederland toegang hebben tot een verkoelend modderbad en vraagt hiervoor jaarlijks aandacht. Met de Modderpoeltrofee wil de dierenwelzijnsorganisatie de groei van het aantal biologische varkensbedrijven in Nederland stimuleren. De Modderpoel-verkiezing zet boeren die wat extra' doen voor hun dieren in het zonnetje.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.