Nieuws Actueel

Alphense bakker Stevers maakt lekkerste speculaasbrokken

Banketbakkerij Stevers uit Alphen aan den Rijn maakt de lekkerste speculaasbrokken van het land. De bakkerij ging aan de haal met de eerste prijs bij de nationale Speculaas Brokken Keuring, schrijft het AD.

Van onze redactie 18 oktober 2016

Bakker stevers speculaas

Banketbakkers die lid zijn van het gilde van Heerlijk & Heerlijk konden aan de wedstrijd meedoen. Bijna vijftig banketbakkers dongen mee naar de titel. Medewerksters Antoinette Schakenbos en Maaike Bosman zijn in hun nopjes met de prijs. ,,Het is een teamprestatie. De bakkers hebben de brokken vol liefde en volgens het heerlijke recept gemaakt, en wij hebben de winnende soort uitgekozen." Schakenbos vult aan: ,,Je hoort hoe bros de brokken zijn als je ze breekt."

BrosheidJurylid Mark van Wijk is onder de indruk van de zoete lekkernij. ,,We hebben ruim veertig speculaasbrokken getest. Deze blonk uit in brosheid. Hij was lekker zoet en had een volle botersmaak. Ook de amandelen waren perfect gebruneerd. Dat is belangrijk, anders smaakt de brok bitter. Ik heb gisteravond samen met mijn vrouw zonder probleem een heel blok opgegeten bij een kop koffie."

In 2010 won Stevers de prijs al eens en in de jaren erna eindigde de bakker aan de Julianastraat steevast hoog in de klasseringen. Volgens Bosman komt de timing van de prijs, gezien de aanbrekende sinterklaasperiode, op een goed moment. ,,Het is kouder en de blaadjes vallen van de bomen; dan hebben mensen weer trek in speculaas."