Nieuws Actueel

Deze Twentse zakenvrouw werkt hard om belangeloos anderen te kunnen helpen

Antoinette Benneker is een sociaal geëngageerde ondernemer: naast haar drukke werkzaamheden voor AB4Support is ze actief bij vele vrijwilligersprojecten. “Door mijn ouders is mij met de paplepel ingegoten: het is belangrijk iets voor anderen te doen zonder dat je hiervoor iets terug verlangt. Het geeft me veel energie.”

Debby Kok-Koehorst | Foto: Petra Holland 10 januari 2018

Ab4support Antoinette Benneker Liggend 1

Benneker startte in mei 2003 als zelfstandig ondernemer haar bedrijf AB4Support. In al die jaren heeft ze ontelbaar veel bedrijven bijgestaan in de ondersteuning en begeleiding op secretarieel en organisatorisch vlak. “Toen ik AB4Support startte, was er veel vraag naar secretaressewerk, maar dat is veranderd in de loop der jaren. De opdrachten werden steeds inhoudelijker en projectmatiger. Tegenwoordig is er behoefte aan officemanagers die breed inzetbaar zijn, een spin in het web die mét de manager samenwerkt.”

Uitdagende opdrachten

Benneker werkt voor het basis- en voortgezet onderwijs, voor gemeenten maar ook woningcorporaties en commerciële bedrijven. Het werkveld is vooral Twente en de Achterhoek. “Ik mag me gelukkig prijzen met veel uitdagende opdrachten en bedrijven die telkens weer bij me aankloppen. En er zijn nog een heleboel klanten van het eerste uur.” Ook coacht zij jonge mensen die voor zichzelf willen beginnen. “Zo leuk om hen te enthousiasmeren en op weg te helpen.”

Lees ook: Twentse Zakenvrouw bouwt aan zelfbewustzijn en zelfvertrouwen

Organisatietalent

Haar organisatietalent wordt geprezen, net als haar ervaring. “Van groot belang vind ik dat ik goed naar de klant luister en me verplaats in wat hij of zij belangrijk vindt. Dat betekent niet dat ik alleen maar braaf opdrachten uitvoer, vaak ben ik ook de sparringpartner.” Ze is een vrouw van haar woord. Serieus en consciëntieus in het werk, dat kenmerkt haar. Ze biedt kwaliteit en komt afspraken na. “Zeggen wat ik doe en doen wat ik zeg.”

Werkzaamheden

En dan haar vrijwilligerswerkzaamheden. Al ruim 24 jaar zet zij zich op allerlei gebieden in voor voetbalvereniging FC Berghuizen, ongeveer twintig jaar is ze politiek actief. Daarnaast zette ze een AED-netwerk op met haar stichting Hart voor Oldenzaal waarvan ze acht jaar voorzitter was. “Van het AED-project leerde ik: iedereen kan zo’n apparaat ooit nodig hebben. Het leven kan ineens verkeren; leeftijd staat hier los van. Vandaar dat ik, samen met mijn man en onze zoon, geniet van het goede leven. Elke dag moet je vieren. Gezellig naar het theater, lekker uit eten, op vakantie en de dagelijkse boswandelingen met de hond. Samen herinneringen maken.”

Voetbalschoenen

Haar favoriete vrijwilligersproject doet ze samen met haar zoon. Ze zamelen tweedehands voetbalschoenen in voor kinderen in Zuid-Afrika. “Het idee kwam in 2015 van mijn zoon die tijdens onze vakantie daar kinderen op blote voeten zag voetballen. Dat moet anders kunnen, dacht hij. Inmiddels hebben we al meer dan duizend paar schoenen naar Afrika gestuurd. Een project waar we beiden veel voldoening uit halen. Fijn om dit samen met mijn kind te kunnen doen. Ik voel mij een gezegend mens. Qua werk ben ik helemaal happy én ik ben dankbaar dat ik me belangeloos kan inzetten voor anderen.”

Qua werk ben ik helemaal happy én ik ben dankbaar dat ik me belangeloos kan inzetten voor anderen

Antoinette Benneker, eigenaar AB4Support