Nieuws Actueel
Landwaart Culinair apetrots: Groenteman met Ster 2016
Maartensdijk is een driesterrenzaak rijker. Geen restaurant, maar een groenteboer. Landwaart Culinair is apetrots op de prijs én het cijfer: 9,61. 'Ik ben trots op het hele team. De jongen achter de vaatwasser is net zo belangrijk'.

,,We hebben er wel een pilsje opgedronken. En ook champagne", zegt eigenaar Wim Landwaart tegen het AD. In 2012 was hij al Groenteman van Nederland. Bij de opvolger van deze verkiezing, de 'Groenteman met Ster', is Landwaart opnieuw bekroond door de branchevereniging AGF Detailhandel Nederland.
VaatwasserVan de drie Nederlandse specialisten die met drie sterren zijn bekroond, scoorde hij het hoogst. ,,Het geeft aan dat we op niveau zijn gebleven. Ik ben trots op het hele team, want alleen kan ik niks. De jongen die achter de vaatwasser staat is net zo belangrijk als iemand die in de winkel loopt."
E-nummersAlle facetten van het bedrijf werden gecheckt: van hygiëne, veiligheidseisen tot kwaliteit en assortiment van de producten.
KlantvriendelijkheidVolgens Landwaart is zijn geheim niet in één zin te vatten. ,,Dat zit hem in de klantvriendelijkheid, kennis van zaken - weten welke groente iemand met de ziekte van crohn kan eten - maar ook in de versheid van producten. We maken alles zelf: van dressing en salades tot appeltaarten. En we verkopen bijvoorbeeld maaltijden zonder E-nummers."
SlaBlijven ontwikkelen is essentieel, zegt Landwaart. Hij gaat geregeld naar het buitenland om de nieuwste sla of andere groente te testen. ,,Voorop lopen houdt je scherp."
BelevingswinkelAchterover leunen is er dan ook niet bij voor de groenteboer. Vorig jaar kocht hij het pand van de buurman, een huishoudwinkel, erbij. Volgend jaar is zijn zaak twee keer zo groot. ,,Het wordt echt een belevingswinkel."