Nieuws Actueel
Autoverkoper wordt barbecuebaas
Harold Dazler uit Waddinxveen verkocht jarenlang exclusieve auto's. In het weekend stak hij regelmatig de barbecue aan. Toen zijn baas met het bedrijf stopte, stond hij voor de keuze: een andere baas zoeken of fulltime gaan barbecueën.

Harold Dazler (42) heeft een middenstandsdiploma. De eerste vijf jaar werkte hij als verkoper in het farmaceutische bedrijf van zijn schoonvader. In 2014 startte hij met Beef Exclusief en in april 2015 met Aaibaar Vlees. Beefexclusief.nl levert barbecueproducten. Aaibaarvlees.nl verkoopt vlees van het Waards rund en varken en de Waardse boerderijkip aan consumenten.
1. Voor een dilemma,,In 1997 begon ik als verkoper bij Auto Baas. In de loop der jaren heb ik mij ontwikkeld tot verkoopleider en maakte ik mij de bedrijfsvoering eigen, van personeelszaken tot administratie. Twee jaar geleden vertelde Joop Baas mij dat hij met het bedrijf ging stoppen en dat ik naar iets anders moest uitkijken. Ik vind dus dat ik niet ben ontslagen, maar ik kwam wel zonder werk te zitten. En mét een dilemma. Als ik een andere baan vond, zou ik mijn opgebouwde vrijheid en zelfstandigheid verliezen. Als ik voor mezelf begon, zou ik mijn zekerheden verliezen.''
2. Amateur wordt kenner,,Mijn barbecuehobby nam steeds serieuzere vormen aan. Probleem was wel dat ik weinig verstand had van vlees. Mijn baas heeft me toen enorm geholpen, onder meer door mij in contact te brengen met Gert Kraan uit Oudewater. Hij liet mij de binnenkant van de vleeshandel zien. Ik heb allerlei cursussen gevolgd. Ik heb in heel Europa rondgekeken hoe er met vlees wordt omgegaan. In Italië heb ik de chianinafabrieken bezocht. De chianina is een van de oudste runderrassen ter wereld."
3. Op en top ondernemer,,Ik heb een webshop die inmiddels is uitgebreid met artikelen rondom de barbecue. Als je vlees goed wilt barbecueën, heb je ook het beste gereedschap, de beste houtskool en de beste sauzen nodig. Samen met Gert Kraan heb ik in april vorig jaar het bedrijf Aaibaar Vlees opgezet. We verkopen vlees van het Waards Rund aan consumenten. Ik heb nu het punt bereikt dat ik keuzes moet maken hoe ik het concept van de twee bedrijven kan uitrollen. Dat zijn echte ondernemersvragen. Ik voel me nu helemaal ondernemer en dat bevalt me zeer.''
Gerelateerde artikelen:Hengeloërs winnen barbecueshow GrillmastersBulelani Smoke BBQ: eerlijk eten van de rookbarbecueVan kale paardentrailer naar hippe BBQ-foodtruck