Nieuws Actueel

Bakkersbedrijf Borgesius Stadskanaal neemt bakkersland over

Het bakkersbedrijf Borgesius uit Stadskanaal neemt het drie keer zo grote Bakkersland over, schrijft de Volkskrant. Dat hebben beide bakkerij-organisaties maandag bekend gemaakt. Het familiebedrijf uit Oost-Groningen koopt de aandelen van Bakkersland van Parcom Capital Management - tot eind vorig jaar de private-equitydochter van ING.

Peter de Waard 7 juni 2016

Brood stockpixabay

'Ons doel is dat mensen van brood blijven houden', zegt Jan Borgesius, de zevende generatie van de broodbakkers uit Oost-Groningen. 'Brood is een eerlijk en puur product. Het is gezond en voedzaam. Het is gemaakt van tarwe en dat is veel beter dan rijst. Dat moeten we zo houden, want anders kunnen we in de toekomst nooit negen miljard mensen te eten geven. Maar de sector is financieel niet gezond. En dat kan het alleen worden door het intelligenter en beter aan te pakken', zo zegt hij.

Grootste bakkerijIn januari van dit jaar lekte al uit dat beide bakkerijen in gesprek waren over een bundeling van de activiteiten. Maar Borgesius kon het zelf niet financieel verhapstukken. 'Er was een bank nodig', zegt Borgesius. Bakkersland is al de grootste bakkerij van het land. Samen met Borgesius ontstaat een reus van twintig bakkerijen met meer dan tweeduizend personeelsleden die brood leveren aan grote supermarktmarktorganisaties als Albert Heijn en Jumbo. De omzet zal bijna 500 miljoen euro bedragen.