Nieuws Actueel

Bergsdiep: 'een écht visrestaurant'

Bergen op Zoom is sinds gisteren een visrestaurant rijker: Bergsdiep, te vinden op Blokstallen 2e. Eigenares en gastvrouw is Desiree Kleef-Schot (47) uit Lepelstraat. "Een écht visrestaurant", poneert Piet Schot, haar vader, in BN/DeStem. "Dus niet een restaurant dat ook vis op het menu heeft staan."

Annelies Vlaanderen | Foto: Chris van Klinken 25 maart 2016

Bergsdiep Visrestaurant

Hem hoef je niets wijs te maken over vis. "Als klein ventje ging ik al mee met mijn vader, die ook weervisser was en goed bevriend was met Cor van Dort. De foto's die hier overal hangen zijn allemaal uit het boek over de weervisserij." Piet Schot is ook de man achter café-restaurant Hof van Holland in zijn woonplaats Tholen. "Daar ben ik als meisje al gaan werken", zegt zijn dochter. "Op mijn vijftiende draaide ik het restaurant al in mijn eentje." Het is een echte horeca-ondernemersfamilie. De discotheken Het Anker in Tholen en Nightlife in Bergen op Zoom waren ook van hen. Daarnaast begon Schot in 1996 visrestaurant De Dagvisser in Scheveningen. Dat heeft zoon Kees in 2002 van hem overgenomen. Schot barst dus van de ervaring. "Ik ken iedereen in Yerseke. Dat is handig, want ik ga de vis voor Bergsdiep zelf inkopen. Ik wil alle vis eerst zien voordat ik hem koop. Ik wil niet bedonderd worden. Ik wil alleen maar kwaliteit." Dochter Desiree knikt en voegt toe:. "Zonder kwaliteit ben je nergens. Ik heb gelukkig ook een uitstekende keukenbrigade. Ik zoek alleen nog één chefkok. Dat is lastig. Daar is een groot tekort aan."

Pasen al volDesiree heeft heel hard gewerkt aan de voorbereidingen. Daar kwam een portie stress bij kijken. "Dat hoort er allemaal bij", zegt de doorgewinterde horecavrouw, "maar ik sta te popelen om te beginnen. Ik ben er een tijdje uit geweest en heb het echt gemist."

Vader Schot glimlacht. " Het gaat gewoon lukken. Met Pasen zitten we al vol. We hebben altijd tien soorten verse vis. Klanten kunnen de bereidingen zelf kiezen. En met mooi weer kunnen de gasten buiten zitten."

De zaak is gelegen tussen cafetaria De Ruif en brasserie 't Zusje. Erboven zetelt het Business Centre De Blokstallen met 22 ondernemingen. Met Bergsdiep is het op 1maart 2015 heropende pand nu honderd procent bezet.