Nieuws Actueel

Bouw super begint in het voorjaar

Frank de Klerk | Foto: ANP 29 januari 2016

Bouw Supermarkt Kwintsheuvel 1065

De bouw van een nieuwe supermarkt in Kwintsheul lijkt niet lang meer op zich te laten wachten, zo schrijft het AD. Projectontwikkelaar Koornneef Vastgoed overweegt ondanks een lopende rechtszaak nog dit voorjaar te beginnen met de bouwwerkzaamheden.

Tegen de bouw heeft één omwonende nog een bezwaar lopen. Patrick van Kester van Koornneef Vastgoed is er via de rechtbank achtergekomen welke bezwaren dat precies zijn, maar wil tóch beginnen.

,,Als de bouw snel begint kunnen door de juridische procedure de werkzaamheden voor enkele maanden stil komen te liggen,'' zegt hij. ,,En dat betekent dat Koornneef Vastgoed in de praktijk zeker een risico loopt, want het stilleggen van de bouw brengt aanzienlijke extra kosten met zich mee. De noodzaak voor een winkel in Kwintsheul is echter erg groot en daarom willen we het liefst zo snel mogelijk starten.''

Doordat de projectontwikkelaar nu met de bouwvoorbereidingen is begonnen, moet de omwonende een spoedprocedure bij de rechter aanspannen. ,,Als die uitspraak gunstig is voor ons, zijn er geen addertjes meer onder het gras,'' zegt Van Kester.

De gemeente is verheugd. Die wil de werkzaamheden die met de bouw samenhangen - de herinrichting van het Kwintrumplein en de aanpassingen aan de Kerkstraat - hierop afstemmen. ,,We hopen dat binnen enkele maanden de eerste paal geslagen wordt, zodat de super nog dit jaar open kan.''