Aangeboden door Willy Naessens Nederland

Branded Content Bouw

Drive-in Units: hét antwoord op de vraag naar extra (werk)ruimte

Teunissen + Berendse blaast dit jaar 25 kaarsjes uit. De reden van dat succes? „Bij de tijd blijven”, zegt mede-eigenaar Eric Teunissen. Zo springt de vastgoedontwikkelaar- en beheerder samen met Willy Naessens Nederland slim in op de woon-werktrend: „Het aantal freelancers groeit hard, de woonwijken worden mooier, maar de schuurtjes kleiner. Waar start je dan je kantoor of berg je al je spullen op? De oplossing zit in Drive-in Units, met super flexibele huurcontracten.”

Anke Derkse 13 september 2022

Eric Teunissen drive in units

Foto: Machtelt Mostert.

Teunissen + Berendse is actief in vastgoed in de ruimste zin van het woord. Van het ontwikkelen van nieuwbouwprojecten tot aan het beheren van een eigen vastgoedportefeuille, dit bedrijf realiseert het. Voor zowel de zakelijke- als woningmarkt, met een sterke geografische focus op de regio Westland. Het bedrijf is hier immers geboren en getogen. In samenwerking met Willy Naessens realiseert Teunissen + Berendse onder meer Drive-in Units: hét antwoord op de vraag naar extra opslag- én werkruimte.

Van één project naar 25 jaar succes

Het Westlandse bedrijf is opgericht in 1997. Toen sloegen de heren Teunissen en Berendse de handen ineen. „Ik had een timmerachtergrond en mijn compagnon was metselaar. Vijfentwintig jaar geleden, kropen wij daarom bij elkaar met het idee één ontwikkelingsproject samen op te pakken. Dat liep wat uit de klauwen. Na dat eerste ontwikkelingsproject, kwam er namelijk een tweede en derde project op ons pad en vandaag de dag vieren we onze 25ste verjaardag.”

“Bij ons gaat een strakke regie altijd hand in hand met een ongekende flexibiliteit”

Eric Teunissen

De reden van dat succes? „Dicht op het werk en de mensen blijven staan”, zegt Teunissen. „Hoe groot we ook groeiden, wij stonden – en staan nog steeds – altijd met beide voeten op de werkvloer. En dankzij onze achtergrond in de bouw, spreken wij ook dezelfde taal als de mensen op de werkvloer. Iedereen heeft het altijd over korte lijnen, maar bij ons is dat ook écht waar. Zo kan ik ’s ochtends met een potentiële koper aan tafel zitten en ’s middags met mijn helm op in de bouw staan. Doordat wij zo dicht op het werk staan, kunnen we zelfs in een laat stadium nog wijzigingen doorvoeren. Zo gaat een strakke regie bij ons altijd hand in hand met een ongekende flexibiliteit.”

Gasten die weten waar ze over praten

Eén van de meest recente werken van Teunissen + Berendse is het project Schiekade in Delft. De huurder importeert en exporteert het hippe kaartspel Magic: The Gathering. „Dit spel wordt gespeeld in de ‘yuppen-wereld’ en bestaat inmiddels veertig jaar. De klant groeit hard en zocht een nieuwe ruimte. Die boden wij hem, in samenwerking met Willy Naessens. Wij verzorgden de afbouw, zij de ruwbouw: ongeveer duizend vierkante meter vloeroppervlak over drie verdiepingen. De mensen van Willy Naessens denken praktisch met ons mee. Die gasten weten waar ze over praten. Wij zijn echte praktijkjongens en zij ook. Dat werkt en resulteert in prachtige gebouwen.”

Woonwijken worden mooier, schuurtjes kleiner

Die samenwerking met Willy Naessens is niets nieuws, want gaat al jaren terug. In 2015 schakelden de heren Teunissen + Berendse deze partij voor het eerst in, voor de ontwikkeling van Drive-in Units in Naaldwijk. Een uniek self-storage concept met tegenwoordig ook vestigingen in Delft en binnenkort ook Pijnacker. In de ruimtes kan men spullen opslaan of werken. „De afgelopen jaren gaat onze focus uit naar bedrijfsruimten, zowel in de ontwikkelingsfeer als de verhuur. Daarmee spelen wij in op een interessante trend: er komen steeds meer zzp’ers, de woonwijken worden mooier, maar de schuurtjes kleiner. Waar blijf je dan met je werkruimte? Die vraag beantwoorden wij met onze bedrijfsruimtes, tussen de 3 en 60 vierkante meter. Ideaal voor wat extra opslag- en of werkruimte.”

“Bij ons gaat een strakke regie altijd hand in hand met een ongekende flexibiliteit”

Eric Teunissen

De luxe en het comfort van deze Drive in Units zijn volgens Teunissen ongeëvenaard. „Onze Drive-in Units beschikken over brede rijstraten. Zo kun je bij ons met een hellingbaan naar binnen toe. Zie het als een parkeergarage, maar dan sfeervoller en comfortabeler, ook geschikt om in te werken. Daarbij maakt dit concept het makkelijker om te laden en te lossen. Je rijdt immers zo naar binnen, tot aan je unit. Ideaal voor bijvoorbeeld een startende ondernemer, want met super flexibele huurcontracten (per 2 maanden opzegbaar) is het risicoloos ondernemen.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Willy Naessens Nederland.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws