Nieuws Actueel

Branson maakt een klapper

Richard Branson heeft zijn luchtvaartmaatschappij Virgin America voor 2,6 miljard dollar (2,3 miljard euro) verkocht aan Alaska Airways, die hiermee in één klap de op vier na grootste maatschappij van de VS wordt, schrijft de Volkskrant.

Peter de Waard 5 april 2016

Branson 1

Daarmee is de expansiedrang van Alaska Airways nog niet getemd. De maatschappij is van plan vanuit het hoge noorden verder uit te groeien tot een van de grootste van de VS.

Het hoofdkantoor is nu al gevestigd in Seattle aan de Amerikaanse westkust waar ook Boeing zijn thuishaven heeft. Daarnaast is de maatschappij sterk in de thuisstaat Alaska en de rest van het noordwesten van de VS. Met de overname van Virgin America worden ook belangrijke luchtvaartroutes in Californië en het oosten van de VS verworven.

'Dit was een kans die je één keer in je leven krijgt om voet aan de grond in Californië te krijgen', zei Brad Tilden, de bestuursvoorzitter van Alaska Airways. Maar critici vinden het routenet van Virgin Atlantic nogal diffuus: er zit weinig verband tussen de achttien bestemmingen in de VS en drie in Mexico waarop Virgin vliegt.

Lees verder op Volkskrant.nl