Nieuws Actueel

Brasserie Mirell in Naaldwijk wint Terrassentrofee 2016

Brasserie Mirell in Naaldwijk is de winnaar van de Terrassentrofee 2016 in de regio Den Haag. Bediening en locatie scoorden hoog bij de vakjury, schrijft het AD.

MALOU SEIJDEL 6 september 2016

Bresserie Mirell

Een complete renovatie onderging brasserie Mirell aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk vlak voordat het zomerseizoen begon. Niet alleen het restaurant zelf, ook het terras werd flink opgeknapt en uitgebreid. De extra tafels leverden af en toe best wat stress op - nieuw personeel moest ingewerkt worden, hier en daar mopperde wel eens een klant - en daarom is eigenaar Daan Franken misschien wel 'extra blij' dat hij dit jaar de Terrassentrofee heeft gewonnen. ,,Een enorme erkenning", straalt hij. ,,Na de heropening hebben we het meteen heel druk gehad, afgelopen zomer. Deze prijs vertelt ons: 'ga zo door.' En da's goed voor ons zelfvertrouwen." En zegt hij lachend: ,,Nu moeten we het natuurlijk volhouden."

Ook broer en mede-eigenaar Aad, die vorig jaar met 'zijn' restaurant Bij5 - gevestigd een paar meter verderop - de Terrassentrofee won, is apetrots. ,,Het team van Mirell weet wat gastheerschap is", zegt hij trots. ,,De bediening geeft gasten het gevoel 'fijn dat u er bent.' Dat wordt met deze prijs beloond."

Beoordeling Zeventien regionale terrassen werden vanaf begin juli door redacteuren en lezers van deze krant getest. De vijf beste terrassen werden vervolgens nogmaals beoordeeld door een vakjury, bestaande uit Kees Vonk (docent ROC Mondriaan, afdeling horeca) en Robert de Gunst (expert en adviseur gastheerschap en etiquette). Tijdens de terrasbezoeken keek het duo kritisch naar de bediening, locatie, hygiëne, het eten en de dranken en de verhouding prijs-kwaliteit. Mirell kwam na de grote test bij hen als beste uit de bus. ,,De eerste punten werden al direct gescoord met de locatie", vertelt De Gunst. ,,De ligging van het terras is prachtig, zo midden op het plein in Naaldwijk, tegenover de kerk. Daarbij was het personeel zeer vriendelijk en kundig. Sanna, de dame die ons bediende, was oprecht geïnteresseerd. Zo vroeg ze, nadat ze ons over de wijnen had geïnformeerd, wat wij vonden van onze keuze. Een pluspunt voor de persoonlijke aandacht!"

Prijs-kwaliteitEr was echter meer nodig dan een fraaie locatie en vriendelijke bediening om de Terrassentrofee 2016 in de wacht te slepen. Zoals goede lunchgerechten. Kees Vonk: ,,De lunch wordt bij Mirell bereid met kwalitatief goede producten: de gerookte ribeye en zalm bijvoorbeeld waren heel goed. Bovendien werden de lunchgerechten mooi gepresenteerd; alles zag er tiptop uit. Tenslotte - niet onbelangrijk - klopte de verhouding prijs-kwaliteit."

Mirell kreeg van De Gunst en Vonk in totaal 42 punten (locatie: 8, bediening: 9, hygiëne: 7,5, eten-drank: 8,5, prijs-kwaliteit: 8 en een bonuspunt voor de invalidentoiletten). 't Postkantoor in de Hippolytusbuurt in Delft eindigde met 40 punten op de tweede plek. Jamey Bennett op de Plaats in Den Haag (39 punten) werd derde.

Drukke zomerZe wonnen dan misschien niet: de vreugde is er bij eigenaren Martijn Poot en Ellen Kruidhof van 't Postkantoor niet minder om. Glunderend namen ze gisteren de oorkonde én een flinke bos bloemen in ontvangst van nieuwschef Henk Lankester van AD Haagsche Courant. ,,We zijn ongelooflijk blij met deze prijs", zegt Kruidhof. ,,Iets meer dan drie jaar geleden openden we onze zaak in Delft, we hebben net de vierde zomer achter de rug. Een drukke: toeristen, jonge mensen, wat ouder publiek, iedere doelgroep weet onze terrastuin inmiddels te vinden. Dát is al geweldig. Als je dan ook nog zo'n mooie prijs wint. We kunnen ons geluk niet op." Poot knikt. ,,Na de terras-recensie in deze krant werden we overladen met leuke reacties, telefoontjes én bezoekjes van gasten. Dat we nu ook nog eens tweede zijn geworden is te gek."

Mooie prestatieMichael Tilkema en Hang Huynh zijn eveneens tevreden met de benoeming - het op twee na beste terras van de regio - al had Tilkema 'stiekem gehoopt' met 'zijn' Jamey Bennett op nummer één te eindigen. ,,Toen ik hoorde dat Jamey tot de top vijf was doorgedrongen - krap een half jaar na de opening - was ik heel blij. Als je dan vervolgens ook nog wordt uitgenodigd om bij de prijsuitreiking te zijn, hoop je natuurlijk dat je ook daadwerkelijk hebt gewonnen. Een kleine teleurstelling dat dát niet zo was, al is de derde plek ook niet mis." Hang Huynh vult hem aan: ,,Ik vind het een hele mooie prestatie!"

HectischOp zijn terras heft Daan Franken een uur na de bekendmaking nog maar eens het glas met zijn personeel. ,,Het was een hectisch, maar vooral mooi zomerseizoen", zegt hij, nog altijd stralend. ,,Eén ding is zeker: zonder compagnons Theo Bos en Ferdi Bol had ik zo'n geweldige start niet kunnen maken. Ik ben ontzettend trots op wat ik, samen met mijn team, heb neergezet."