Nieuws Actueel

Britt houdt haar bed & breakfast knus

Van de beginnende ondernemers overleeft 79 procent de eerste twee jaar, na vijf jaar blijft zestig procent over. Wie zijn deze doorzetters?

Annelies Wijnen | Foto: Willem Paterik 2 juni 2016

Britt Willemsen

"Tijdens mijn opleiding aan de hotelschool liep ik stage bij grote hotelketens in Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. Na mijn afstuderen besloot ik voor mijzelf te beginnen. Hotels zijn me te massaal en complex; ik wilde het anders doen. Op mijn 24ste heb ik in Oosterhout een boerderij gehuurd en startte ik mijn bed and breakfast.

Samen met mijn moeder heb ik de boerderij opgeknapt. We hebben de vier grote themasuites en de woonkeuken annex ontvangstruimte ingericht met nieuwe spullen en aankopen via de veilingsite. Zo is de huiselijke sfeer ontstaan. Vanuit het bedrijfsleven is vraag naar onze persoonlijke aanpak, waardoor ik op werkdagen veel vaste gasten heb. Sinds twee jaar heb ik het aantal kamers uitgebreid, onder meer met een luxe bruidssuite. Ook de weekends zijn goed bezet.

Zes kamers is voor mij het maximum, want anders is het niet meer persoonlijk. Op termijn wil ik graag alles in eigendom. Door de sterke groei werk ik met stagiairs en extra hulp. Dat betekent dat ik dingen uit handen moet geven. Daar heb ik moeite mee. Ik wil zelf de gast kunnen verrassen. Daarom ben ik ooit voor mijzelf begonnen. Dit werk doe je zeven dagen in de week met de telefoon onder handbereik. Het houdt nooit op."

Wie: Britt Willemsen (29)Wat: Bed and breakfastWaar: OosterhoutSinds: Maart 2011Contact: villabbb.nl