Nieuws Actueel

Cao-akkoord bij Mebin betonmortelcentrales na eerdere staking

Vakbonden CNV en FNV hebben een cao-akkoord bereikt met Mebin betonmortelcentrales. Het onderhandelingsresultaat werd bereikt nadat medewerkers van Mebin eerder het werk neerlegden in hun roep om betere arbeidsvoorwaarden. De cao bij Mebin geldt voor circa 350 medewerkers. Het bedrijf is onderdeel van Heidelberg Materials.

ANP 9 december 2022

ANP091222206 1

De vakbonden zijn akkoord gegaan met een loonsverhoging van 7 procent per 1 januari en een eenmalige uitkering van 250 euro bruto. Verder blijven de medewerkers pensioen opbouwen bij bpfBOUW. Ook is een regeling afgesproken voor oudere werknemers om voordelig eerder te kunnen stoppen met werken en wordt de reiskostenregeling verbeterd. De cao heeft een looptijd van 1 jaar.

Bij Mebin eisten de stakers eerder nog een loonsverhoging van meer dan 14 procent, met eveneens een minimum uurloon van 14 euro per uur.

Eerder werd ook al een akkoord bereikt over de cao voor personeel van de cementfabrieken van ENCI, dat ook onderdeel is van Heidelberg. De afspraken die met Mebin zijn gemaakt komen goeddeels overeen met die van ENCI, waar ook zo'n 250 mensen werken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws