Nieuws Actueel

Chinese beurzen stijgen na opmerkingen president Xi Jinping

De Chinese aandelenbeurzen wonnen donderdag terrein. Beleggers trokken zich op aan opmerkingen van de Chinese president Xi Jinping. Volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua heeft Xi tijdens een toespraak verklaard dat China de economische doelstelling voor dit jaar zal halen en de impact van de corona-uitbraken zal beperken. Beijing heeft als doel om dit jaar een economische groei van 5,5 procent te realiseren. Volgens veel economen is deze doelstelling echter niet haalbaar vanwege het strikte coronabeleid van het land.

ANP 23 juni 2022

ANP230622051 1

De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 1 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong boekte een winst van 1,7 procent onder aanvoering van de grote Chinese techbedrijven. De andere beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien. De Kospi in Seoul zette de daling voort en raakte 0,6 procent kwijt. In Sydney won de All Ordinaries 0,4 procent.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 0,1 procent hoger op 26.171,25 punten. Techinvesteerder SoftBank en Fast Retailing, de eigenaar van kledingketen Uniqlo, behoorden tot de sterkste stijgers met winsten van respectievelijk 1,5 procent en 1,7 procent. De Japanse oliemaatschappij Inpex zakte 2,8 procent door de aanhoudende daling van de olieprijzen. De olieprijzen staan onder druk door speculatie op een mindere vraag naar olie bij een mogelijke recessie.

Toshiba dikte 3,6 procent aan. Volgens persbureau Reuters willen investeerders tot ongeveer 22 miljard dollar (bijna 21 miljard euro) bieden om het techconcern van de beurs te halen. Investeringsmaatschappijen als Bain Capital, Blackstone en CVC Capital Partners zouden daarbij een bod op Toshiba overwegen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws