Nieuws Actueel

Claims voor troep Tiel-Oost

Ondernemers en bewoners Vijverterrein zien geen oplossing meer en claimen planschade, meldt De Gelderlander.

Foto: Jan Bouwhuis 28 maart 2016

Vijverterrein

Ondernemers en bewoners van het Vijverterrein aan de rand van bedrijventerrein Latenstein in Tiel dienen een claim voor planschade in bij de gemeente.

Dat laat Marinus van Binsbergen van M.B. Schoonmaak en Bedrijfsdiensten weten. De in totaal tien ondernemers hebben dat deze week in vergadering besloten.

In plaats van het beoogde plekje aan de rand van een mooie nieuwe woonwijk, kwamen de ondernemers in een verrommeld gebied, tegenover de opslag van een sloopbedrijf te zitten. De gemeente heeft hier volgens hen schuld aan. "We zitten al tien jaar in een bende en zijn het zat", zegt Van Binsbergen. "Datgene waar wij het op gekocht hebben, wordt het nooit meer. We zitten met een grote waardevermindering en onverkoopbare panden. Alleen al voor mij gaat het om tonnen. De papieren gaan volgende week naar de gemeente. Die moet de schade dan laten vaststellen."

VijverterreinZo'n tien jaar geleden kochten de ondernemers een perceel op het eerste deel van het Vijverterrein, aan de rand van waar de nieuwe woonwijk moest verrijzen. De gemeente tekende voor de realisatie van de wijk maar kwam daar op terug. Eerst zou waterproblematiek opgelost moeten worden. De plannen raakten in het slop en tot op de dag van vandaag is er geen uitkomst bereikt met de gemeente, grondeigenaren Wim Reuvers en BAM Woningbouw en ontwikkelaar De Groene Weerd. Medio vorig jaar deed de gemeente een 'finaal bod' aan Reuvers om zijn grond met de opslag van het sloopbedrijf over te nemen. Het bod was volgens hem te laag. De gemeente stelde dat de verdere ontwikkeling van het gebied dan maar om het perceel van Reuvers heen moet gebeuren. De bewoners riepen de politiek op om toch tot een oplossing te komen, maar zonder resultaat.

Behalve de rol van de gemeente in de ontwikkeling van het Vijverterrein, heeft ook een nieuw bestemmingsplan voor Tiel-Oost schade berokkend, menen de ondernemers. Zo zijn milieuclassificaties naar beneden bijgesteld.