Nieuws Actueel

Coolblue schiet omhoog naar 1,2 miljard euro: 'allermooiste jaar ooit'

Coolblue verkocht afgelopen jaar voor 1,2 miljard euro in Nederland en België. Dat is 38 procent meer in vergelijking met 2016. Het webwinkelbedrijf uit Rotterdam boekte in 2017 een winst van 21 miljoen euro.

De Ondernemer | Foto: Jacqueline de Haas 8 maart 2018

Coolblue 12 miljard allermooiste jaar Rotterdam Pieter Zwart

De nettowinst van de Rotterdammers bleef nagenoeg gelijk op ongeveer 9 miljoen euro. Dat blijkt uit jaarcijfers die Coolblue vandaag presenteert. De groei is mede te danken aan investeringen in de pakhuizen en uitbreiding van de bezorgdienst. Inmiddels telt die 150 bussen, 600 bezorgers en 8 depots verspreid over Nederland en België. Sinds afgelopen jaar bezorgt Coolblue ook in het Franstalige deel van België.

Grootste omzetstijging

2017 was 'het aller-allermooiste Coolblue-jaar ooit', zegt oprichter Pieter Zwart in een toelichting op de jaarcijfers. ,,We haalden onze grootste omzetstijging sinds onze start en maakten nog nooit zoveel klanten blij. We werden niet alleen het grootste witgoedbezorgbedrijf van Nederland, maar ook het meest efficiënte.''

In 2018 wil Coolblue, dat voor 30 procent in handen is van de beursgenoteerde investeringsmaatschappij HAL, opnieuw hard groeien. Onder meer door een bezorgdienst voor televisies te introduceren. Verder wil het bedrijf voortborduren op zijn afgelopen jaar geïntroduceerde diensten. Zo groeide het aantal fysieke winkels, waarvan er twee volgens de nieuwe XXL-formule werken. Het bedrijf verwacht dat de omzet dit jaar met een kwart zal toenemen tot 1,5 miljard euro.