Nieuws Detailhandel

Eerste ‘circulaire Albert Heijn van Nederland’ wordt anderhalf keer groter

Het was in 2018 de eerste circulaire Albert Heijn van Nederland en volgens Ahold destijds de duurzaamste winkel ooit door AH gebouwd. Dit filiaal in Gouda krijgt nu een boost en wordt anderhalf keer zo groot.

Van onze redactie 2 januari 2023

Jumbo Albert Heijn 2

Foto: ANP.

Circulair betekent in de definitie van Albert Heijn dat alle materialen waarmee de winkel is opgebouwd uit andere winkels komen of straks in nieuwe filialen her te gebruiken zijn.

Ook nu worden, bij de verbouwing, materialen gebruikt die een andere bestemming hadden of die in de toekomst kunnen krijgen, meldt Ahold. De winkel in Gouda ondergaat een ‘grondige’ verbouwing en krijgt er bijna 200 vierkante meter winkeloppervlakte bij. Zondag 8 januari sluit de winkel, om zijn deuren weer te openen op maandag 16 januari.

Lees ook: Kerst zorgt voor recordomzet supermarkten: 1,17 miljard euro in één week

Na de verbouwing verandert het assortiment, telt de winkel meer zelfscankassa’s en kan iedereen die online wat heeft besteld zijn pakketten ophalen en retourneren vanuit een speciaal daarvoor bestemde kluis. Wethouder Rogier Tetteroo van Gouda verricht de openingshandeling, kondigt Albert Heijn alvast aan.

De oudste vestiging van de Zaanse grootgrutter nog op de oorspronkelijke plek, aan de Markt in Gouda, onderging een metamorfose, die begin november was afgerond.

Albert Heijn heeft eerder de ambitie uitgesproken om in 2025 volledig CO2-neutraal te zijn.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws