Nieuws Detailhandel

Overzicht openingstijden supermarkten Pinksteren 2022

Welke supermarkten zijn geopend tijdens Pinksteren - zondag 5 juni en maandag 6 juni 2022 - en dan vooral: hoelaat? In dit overzicht de openingstijden van supermarkten op een rijtje, met linkjes en al.

Van onze redactie 1 juni 2022

Openingstijden hemelvaartsdag 2020 supermarkt

Afbeelding: Shutterstock.

NU JE ER TOCH BENT...

... vind je het interessant en leuk om meer te lezen over supermarkten, andere winkels en andere bedrijven? Over ondernemers? Meld je dan nu aan voor onze lunch-nieuwsbrief via deze link.

Onder alle nieuwe aanmeldingen (tot en met 6 juni 2022) verloten we drie cadeaukaarten van je favoriete supermarkt t.w.v. 100 euro.

Openingstijden Albert Heijn, XL en AH to go tijdens Pinksteren

De meeste AH-supers openen op beide pinksterdagen om 09.00 uur en sluiten of om 20.00 of 22.00 uur. De AH's to Go hanteren vooral de gebruikelijke openingstijden, en die verschillen sowieso al er locatie. Kijk voor alle actuele openingstijden per winkel op ah.nl/winkels.

Openingstijden Jumbo tijdens Pinksteren

Het merendeel van de supers van Jumbo zijn op de zondag en maandag geopend. De sluitingstijden wisselen van 18.00 tot 21.00 uur. Op Jumbo.com staan alle actuele openingstijden vermeld.

Pinksteren, hoe zat dat ook al weer? (1)

Pinksteren is afgeleid van het Griekse woord pentekostè, wat vijftig betekent. De feestdag valt altijd op de tiende dag na Hemelvaart en de vijftigste dag na Eerste Paasdag. In 2022 is dat op zondag 5 juni.

Openingstijden PLUS tijdens Pinksteren

Alle winkels van PLUS zijn open. Voor de precieze openingstijden, want die wisselen per filiaal, verwijst PLUS door naar plus.nl/supermarkten. PLUS is een coöperatie van zelfstandige supermarktondernemers, daardoor kunnen de openingstijden per filiaal verschillen.

Openingstijden SPAR tijdens Pinksteren

De ruim 240 SPAR-winkels zijn niet allemaal beide dagen geopend, en hanteren dan vooral verschillende openingstijden. Surf voor die openingstijden van een SPAR in jouw buurt tijdens Pinksteren daarom naar SPAR.nl.

Pinksteren, hoe zat dat ook al weer?(2)

Pinksteren ontstond uit het joodse Wekenfeest (of Sjavoeot). Met dat feest wordt herdacht dat God de Tien Geboden aan Mozes gaf op de berg Sinaï. Duizenden mensen sloten zich diezelfde dag nog aan bij de kerk. Deze gebeurtenis wordt gezien als het ontstaan van de kerk. Reden voor een feestje.

Openingstijden Aldi tijdens Pinksteren

De Duitse supermarktketen Aldi heeft alweer zo'n 500 filialen op Nederlandse bodem. Omdat de openingstijden van de filialen per plaats verschillen, raden we je aan om op de site van Aldi te kijken voor de openingstijden.

Openingstijden Lidl tijdens Pinksteren

De openingstijden van alle Lidl-winkels op de zondag en maandag zijn te vinden op lidl.nl.

Openingstijden Dirk van den Broek en DekaMarkt tijdens Pinksteren

Ook alle filialen van Dirk van den Broek en DekaMarkt zijn ook op tijdens Pinksteren geopend. Voor de sluitingsdagen, die wisselen per supermarkt, verwijst het concern bezoekers naar de websites dirk.nl/winkels en dekamarkt.nl/winkels.

Pinksteren, hoe zat dat ook al weer? (3)

En waarom een tweede pinksterdag? Een uitgebreid feest volgde op de geboorte van de kerk en dat bleef maar doorgaan. In de 15e eeuw vierden ze zelfs pinksterdrie, maar tegenwoordig houden we het op twee dagen. Want twee feestdagen zijn ook genoeg om een popfestival of de meubelboulevard met een bezoekje te vereren...

Openingstijden Coop tijdens Pinksteren

Er is niet één lijn te ontdekken bij de Coop-filialen, ruim driehonderd winkels in Nederland: de openingstijden lopen beide dagen uiteen. Of open om 10.00 of om 12.00 uur. Daarom: overzicht vind je via deze link: coop.nl/supermarkt.

Openingstijden Odin tijdens Pinksteren

Odin is een biologische supermarkt en maakt deel uit van een biologische voedselcoöperatie, met duizenden leden door het hele land. De leden zijn mede-eigenaar van het bedrijf, en bepalen mede het beleid. Op beide pinksterdagen zijn de winkels van Odin gesloten.

Openingstijden Ekoplaza tijdens Pasen 2022

De inmiddels 85 biologische supermarkten van Ekoplaza zijn nagenoeg allemaal open op beide pinksterdagen vanaf 10.00 of 11.00 uur. Een enkel filiaal houdt beide dagen de deuren gesloten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws