Nieuws Dienstverlening

Kappers knippen een keer voor niks voor LINDA.foundation

Willeke Pietersma is één van de Nederlandse kappers die binnenkort 'voor niks' knippen. Mensen die onder de armoedegrens leven, hoeven dan niet te betalen. De kappers doen dat voor de LINDA.foundation, meldt het AD.

FRANK BALKENENDE | Foto: Boaz Timmermans 30 november 2017

Willeke pietersma kapper zeeland lindafoundation

Gezinnen die het financieel zwaar hebben, kunnen zich begin volgend jaar gratis laten knippen. Kappers uit alle hoeken van Nederland doen mee aan de jaarlijkse actie van LINDA.foundation, die is opgericht door Linda de Mol.

Lees ook: Kappersalon in Ommen introduceert 'stiltestoel'

Sociale gezicht

Het gaat om kappers die aangesloten zijn bij de Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO). Alleen al in Pietersma's provincie Zeeland hebben zo'n twintig leden zich al aangemeld. ,,Dat mogen er nog best wat meer worden. Ik roep collega's op om ook mee te doen. Laat je sociale gezicht zien'', zegt eigenaresse Willeke Pietersma van De Haarzaak in Koewacht.

Geldnood

Vorig jaar gaf de Koewachtse kapster zes gezinnen een nieuwe coupe. Dat leidde soms tot ontroerende taferelen. ,,Je ziet dat gezinnen die in geldnood zitten, overal op moeten bezuinigen, dus ook op de kapper. Het is zo mooi als je die mensen kunt helpen. Een nieuwe coupe geeft mensen zelfvertrouwen. Ze zijn dolgelukkig als ze in de spiegel het resultaat bewonderen. Ook de kinderen. Ik had er vorig jaar twee die nog nooit bij een kapsalon waren geweest.''

Cadeaubonnen

De LINDA.foundation geeft rond de feestdagen weer cadeaubonnen aan 3.500 Nederlandse gezinnen die onder de armoedegrens leven. Ze worden geselecteerd aan de hand van gegevens van gemeenten en voedselbanken. In het pakket zitten vier bonnen voor een gratis knipbeurt bij een deelnemende kapsalon in de buurt. De bonnen zijn geldig van 2 januari tot en met 31 maart 2018 en kunnen niet voor contant geld worden omgewisseld.

Kerstcadeautje

Kapster Pietersma, die veel mensen met haar- en hoofdhuidproblemen helpt, vindt het een mooie actie. ,,Natuurlijk kost het ons wat, maar een ander een kerstcadeautje geven is leuker dan krijgen.''

Je ziet dat gezinnen die in geldnood zitten, overal op bezuinigen. Dus ook op de kapper

Willeke Pietersma, kapster