Aangeboden door Oracle Nederland

Podcast

Is jouw bedrijf datagedreven en slim bezig in de cloud?

Bijna elke ondernemer wordt de vraag regelmatig gesteld: moet hij of zij niet iets meer gaan doen met data? En is het niet eens tijd om naar de cloud te gaan? Klinkt goed. Maar hoe doe je dat: naar de cloud gaan? Welke voordelen biedt het voor je bedrijf en hoe kan Oracle ondernemers daarbij helpen? Presentator Roland Tameling duikt samen met Wilfred Scholman, directeur van Oracle Nederland, in de wereld van cloud based solutions. In deze podcast hoor je alles wat je moet weten over de waarde van data en meer. Direct luisteren, luidt ons devies.

Presentatie: Roland Tameling 26 april 2021

Wat doet Oracle precies en wat hebben ondernemers aan het van oorsprong Amerikaanse bedrijf? Scholman legt het haarfijn uit. Hoe dan ook: data en cloud based solutions zijn onontkoombaar in het ondernemerschap anno 2021.

Als ondernemer wil je natuurlijk dat die tools zo efficiënt mogelijk worden ingezet, wil je er het optimale resultaat uit halen. Zeker in deze tijden van corona en het vele thuiswerken zijn datagedreven oplossingen belangrijker dan ooit. Welke tools daarbij kunnen helpen, vertelt de Oracle-directeur in de bovenstaande podcast. Dat, en nog talloze andere tips en advies die jou als ondernemer in en buiten de cloud verder helpen.

Oh ja, hij schakelt en passant ook nog even over naar het partnership dat Oracle onlangs sloot met F1-team Red Bull Racing. Wat denkt Wilfred, zelf fervent Formule 1-fanaat, zal Max dit jaar wereldkampioen worden?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details