Nieuws Actueel

Dit zijn de genomineerden voor de Koning Willem I Prijs MKB

De genomineerden voor de Koning Willem I Prijs 2016 in de categorie MKB zijn bekend. TOBROCO Machines uit Oisterwijk, Ventura Systems B.V. uit Bolswaard en VERHOEF Aluminium Scheepsbouwindustrie B.V. uit Aalsmeerderbrug maken kans op de prestigieuze prijs, ook wel de Oscars voor het Nederlandse bedrijfsleven genoemd.

De Ondernemer 26 april 2016

Koning willem prijs ventura systems

Volgens het bestuur van de Koning Willem I Stichting vielen de drie genomineerden op door hun creativiteit en innovatie. Zo is TOBROCO ooit begonnen in een varkensstal en exporteert het bedrijf inmiddels wereldwijd haar machines. Ventura Systems is uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van automatische busdeursystemen. VERHOEF heeft het vrije-val-systeem ontwikkeld voor reddingsboten, wat inmiddels wordt beschouwd als het meest veilige reddingsysteem op zee.De winnaar wordt op donderdag 26 mei bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking in Brainport Regio Eindhoven. Koningin Máxima, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting, zal de uitreiking bijwonen.

Durf en daadkrachtDe Koning Willem I Prijs is de nationale ondernemingsprijs, die tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: Grootbedrijf en MKB. De drie genomineerden voor de Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf worden later vandaag bekendgemaakt.

Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking. Met het uitreiken van de prijs heeft de Koning Willem I Stichting het doel om belangstelling te wekken voor positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie en om creatief en innovatief ondernemerschap te stimuleren.