Nieuws Actueel

Doek valt voor ruimtevaartbedrijf Virgin Orbit

Virgin Orbit, het ruimtevaartbedrijf van de bekende Britse zakenman en miljardair Richard Branson, heeft faillissement aangevraagd. Het is het bedrijf niet gelukt om geld te vinden om de activiteiten voort te kunnen zetten.

ANP 4 april 2023

ANP040423095 1

De onderneming raakte in de financiële problemen na een mislukte lancering van een ruimteraket begin dit jaar. Vorige week werd al bekend dat het bedrijf zijn activiteiten staakt en dat het overgrote deel van het personeel ontslag krijgt. Bij het bedrijf, gevestigd in het Californische Long Beach, werkten 750 mensen.

Virgin Orbit probeerde in januari de eerste lancering van een ruimteraket met satellieten vanuit West-Europa, maar die missie mislukte. De raket werd gelanceerd vanaf een aangepaste Boeing 747 met de naam Cosmic Girl die was opgestegen in het zuidwesten van Engeland. Boven de Atlantische Oceaan liet de Cosmic Girl een raket los, de LauncherOne, op een hoogte van iets meer dan 10 kilometer. Maar het lukte niet de raket met negen satellieten in een baan om de aarde te brengen. De satellieten gingen verloren. Het vliegtuig Cosmic Girl keerde probleemloos terug naar het vliegveld in Cornwall.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws