Nieuws Actueel

Dossier Sanderink: gevallen oud-topman Centric moet ex-vriendin nog eens 2,6 miljoen betalen

Zakenman en miljonair Gerard Sanderink moet zijn ex-vriendin Brigitte van Egten nog eens 2.650.000 euro aan dwangsommen betalen. Dat heeft het Gerechtshof Den Haag in hoger beroep beslist.

Angelique Kunst (Tubantia) 16 mei 2023

Gerard Sandrink rechtbank

Zakenman en miljonair Gerard Sanderink, voormalig topman van Centric en Strukton. Foto: ANP

Sanderink, eigenaar van belangrijke bedrijven als Centric en Strukton, ligt al vier jaar met zijn ex Brigitte van Egten overhoop. Nadat hij een relatie kreeg met de omstreden 'cybercharlatan' Rian van Rijbroek maakte hij Van Egten op alle mogelijke manieren zwart. Hij beschuldigde haar onder meer van fraude, diefstal en activiteiten in de porno-industrie, meldt Tubantia.

'Zowel Sanderink als Van Egten ging tegen dat laatste vonnis in beroep. En dat pakt nu voordelig uit voor Van Egten'

Ook veroordeeld tot proces- en advocaatkosten van bijna 37.000 euro

Voor al die beschuldigingen droeg hij nooit bewijzen aan. Diverse rechters oordeelden dan ook dat hij moest stoppen met zijn aantijgingen, maar dat deed hij niet. Hij verbeurde daarom al eerder ruim 1,9 miljoen aan dwangsommen.

Zowel Sanderink als Van Egten ging tegen dat laatste vonnis in beroep. En dat pakt nu voordelig uit voor Van Egten. Het Gerechtshof Den Haag oordeelt dat ze inderdaad recht heeft op veel meer dwangsommen dan eerder gevonnist: niet 1,9 miljoen, maar in totaal 4.610.000 miljoen euro. Sanderink moet dus nog ruim 2,6 miljoen bijbetalen. Hij is ook veroordeeld tot proces- en advocaatkosten, voor een totaalbedrag van bijna 37.000 euro.

Lees hier alles over de voortdurende vete tussen Gerard Sanderink en zijn vrouw Rian van Rijbroek enerzijds en Sanderinks ex Brigitte van Egten anderzijds.

Lees ook: Gerard Sanderink wil hulp om bedrijven 'uit handen Russische maffia' te houden

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws