Nieuws Actueel

Dragons' Den: de succesvolle investeerders

Ondernemersprogramma Dragons' Den is alweer even terug op de Nederlandse televisie. In het programma krijgen ondernemers de kans hun bedrijf te pitchen, want: er zitten vijf succesvolle Nederlandse ondernemers klaar om te investeren met eigen geld. Hier lees je alles over het tv-programma Dragons' Den, presentator Sander Schimmelpenninck en de vijf investeerders: Michel Perridon, Pieter Schoen, Nikkie Plessen, Won Yip, en Shawn Harris.

Van onze redactie 23 mei 2020

Laatste update: 25 mei 2020 00:00

Dragons den investeerders ondernemen financier

Lees ook: Deelnemer Dragons' Den weigert comfortabele pumpkoers te veranderen

Ga hier direct naar de investeerders van Dragons' Den:

Nikkie Plessen: oprichter NP Fashion

Nikkie Plessen werd in Nederland bekend als presentator van tv-programma's bij TMF en actrice bij Onderweg Naar Morgen. Maar de ondernemer is veel meer dan 'het bekende gezicht': in de afgelopen jaren heeft Plessen vijf kledingmerken opgezet. Met die kennis investeert Nikkie Plessen bij Dragons' Den.

Won Yip: Horeca-ondernemer

De bijnaam 'Koning van de Dam' heeft ondernemer Won Yip met een reden. Al decennia is hij een van de meest succesvolle ondernemers van Nederland. Zijn managementstijl omschrijft hij zelf alsvolgt. "Belangrijke beslissingen neem ik allemaal zelf. Ik zit niet in een ivoren toren, maar rijd iedere dag mijn rondje langs de Amsterdamse zaken: ik observeer, ben aanspreekbaar en als het fout gaat, grijp ik in. Alleen daardoor worden mensen beter: 'het oog van de meester'." Tegelijkertijd heeft Won Yip mensen in dienst die full time bezig zijn om privé problemen op te lossen voor personeel: van betalingsachterstand tot huurprobleem. 'Dat hoef ik niet te doen. Maar zo bouw je een band op en dat betaalt zich altijd uit.

Michel Perridon: oprichter Trust (merk voor computeraccessoires)

Nadat Michel Perridon Trust wist te verkopen stapte hij in de wereld van investeringen, zoals hij nu ook doet bij Dragons' Den. Door zijn bedrijf Trust wist hij computer muizen, muismatten, toetsenborden en andere computeraccessoires te verkopen, sinds hij dat bedrijf verkocht heeft kijkt Michel Perridon vooral naar welke bedrijven hij verder kan helpen. De uitspraak die de blik op de wereld van Perridon het best omschrijft? 'Losers hebben een excuus, winnaars hebben een plan.'

Pieter Schoen: serial-entrepreneur en oud-eigenaar van de Nederlandse Energie Maatschappij

Samen met Harald Swinkels heeft Pieter Schoen meerdere bedrijven gehad. Hun eerste - die sollicitatiegesprekken vernieuwde - was direct raak: nog tijdens de studententijd van Schoen - dan 25 jaar oud- word er 40 miljoen gulden voor geboden. Wanneer niet al te lang later de branche in elkaar stort, hebben Schoen en Swinkels toch wel spijt van hun directe 'nee' op het miljoenenbod. Door onder meer de Nederlandse Energie Maatschappij hoeven de ondernemers zich overigens geen zorgen meer te maken over dit bod. Na het verkopen van de NEM is Schoen vooral zelf als investeerder in bedrijven gaan zitten.

Shawn Harris: Nature's Pride

Misschien wel de belichaming van de american dream is 'avocado koningin' Shawn Harris. Ze kwam met haast niets vanuit Amerika naar Nederland om haar geliefde achterna te gaan, zette Nature's Pride op en verhandelde enkele jaren later bijna alle avocado's en ander fruit van ver. De aandelen Nature's Pride zijn ondertussen al een aantal jaar van de hand gedaan door Shawn Harris.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.