Nieuws Actueel

Drentse ondernemer verovert het buitenland met Veendammer seksshop

Op welke plek het bedrijf van Eric Idema uit Annen precies geëindigd is wordt pas in september duidelijk, maar dat zijn EDC Internet de CrossBorder top 30 gehaald heeft is zeker. Dat betekent dat de in Veendam gevestigde erotische groothandel een van de bedrijven is die het afgelopen jaar met online verkoop de meeste omzetgroei in het buitenland realiseerden.

Van onze redactie 8 augustus 2016

Ecommerce webwinkel 1065

Met een omzetgroei van 60 procent in 2015 is het niet gek dat EDC op de prestigieuze lijst terecht is gekomen. De seksspeeltjes van het online bedrijf blijken niet alleen in Nederland populair, maar vliegen ook in België en Duitsland als warme broodjes over de digitale toonbank. Reden dat Idema plannen heeft ook de Franse markt te veroveren.

Nieuw pand zeven keer zo groot

Het bedrijf groeide eerder dit jaar al letterlijk uit haar jasje. Van het oude postkantoor in Veendam, waar EDC nu vier jaar gevestigd is, verhuist de onderneming in september naar de loods waarin de Veendamse vestiging van het inmiddels failliete Huisman van de Scheur Logistics te vinden was. Het nieuwe pand is zeven keer zo groot als het huidige, en er is ruimte voor een magazijn van meer dan 4000 vierkante meter.

Groninger Ondernemersprijs

In juni werd EDC al genomineerd voor de Groninger Ondernemersprijs. De uitreiking daarvan vindt in november plaats.